aftellen geblazen

aftellen geblazen

De afgelopen weken heel druk geweest. Als je zelf op vakantie gaat in het seizoen waarin iedereen gaat, moet je alles goed regelen. Natuurlijk ga ik nooit van huis zonder mijn zaken toe te vertrouwen aan mijn lieve collega Yvette. Maar voordat ik dat kan doen, moeten er eerst meer dan 50 tickets bezorgd worden en wil ik zeker weten dat iedereen rustig zonder vragen op vakantie kan.

Ook weet ik dat de dagen voordat ik weg ga, ineens iedereen nog bedenkt dat ie toch ook nog wel op vakantie wil. Heel fijn natuurlijk en ik help iedereen graag zo goed mogelijk, maar dat houdt dan meestal in dat ik geen tijd meer heb om mijn koffer in te pakken. Hoe doe ik dat dan dus…
Nou zo’n 2 weken voor vertrek maak ik een lijstje, leg ik al een koffer op de grond in de slaapkamer en gooi ik alles wat ik tegenkom en mee moet er vast in. Dan hoef ik op het einde alles alleen nog maar netjes in de koffer te leggen.

Dit jaar willen we heel licht reizen. We gaan 3 weken naar Zuid Afrika, maar dat wisten jullie al, tenminste als je mijn eerdere blogs hebt gelezen. Steeds in en uitpakken vind ik geen optie, en je neemt altijd veel te veel mee. Dus dit keer hebben we het gepresteerd om met z’n 4-tjes 1 koffer met kleren mee te nemen en 1 koffer met allerlei handige spulletjes voor onderweg. (luister cd’s, camera, go-pro, boeken, etc.) Onderweg maken we gewoon een sopje en wassen we een paar keer. En puntje bij paaltje heb je toch vaak dezelfde kleren aan, die zitten het allerlekkerste.

Heb jij plannen volgende jaar naar Zuid Afrika te gaan, hou mijn blog dan in de gaten, ik zal regelmatig een update geven van deze fantastische reis. En wordt deze kinderreis een succes dan is er al een plannetje om volgend jaar zo’n zelfde reis te organiseren naar Costa Rica. Interesse? Laat het me op tijd weten.