Alentejo kust Portugal

Zaterdagavond vliegen we met Air Portugal in 3 uurtjes naar Lissabon. Een turbulente vlucht met een heftige landing vanwege de enorme rukwinden. De eerste nacht slapen we in het Troia Design Hotel wat nog 1,5 uur rijden is vanaf de luchthaven. We komen dan ook pas om 23.30 uur aan in het hotel. Een prachtig hotel met een geweldig ontbijtbuffet. Langer de tijd hebben we hier helaas niet, want om 9 uur rijden we weer weg naar Lagao de Melides, waar we in het natuurreservaat gaan suppen (dan sta je op een surfplank en komt met kunst – en vliegwerk vooruit door 1 peddel van kant naar kant te bewegen). Zonder om te vallen, met nog steeds een redelijke wind, red ik het een rondje om het eiland in het midden van het meer. Na deze energieke actie is het tijd voor een heerlijke vislunch in een oud stationsgebouw van Sines.

Na de lunch nemen we een kijkje bij hotel Tres Marias. Een mooi plattelandshotelletje waar ook struisvogels en muildieren lopen. De plek bij uitstek voor een overnachting wanneer je de 120 km lange Fisherman’s Trail loopt. Wij besluiten om de bagage in ons busje te laten en de chauffeur naar ons volgende stekkie te laten rijden. Wij gaan 8 km (van Porto Covo tot Vila Nova de Milfontes) van de trail lopen. Een zandpad met prachtige uitzichten. Je blijft hier foto’s schieten. Dit pad is niet aangelegd, maar werd en wordt nog steeds gebruikt door de visser, die we onderweg ook tegenkomen.

Net voor het dorp Vila Nova de Milfontes staat een restaurantje waar we getrakteerd worden op verse limonade, Portugese kaasjes en ham. Een heerlijke verwelkoming na een zware wandeling van 2 uur. Bij ons hotel eerst het zand uit de schoenen (die waren daardoor inmiddels een paar maatjes kleiner geworden) en een verfrissende douche.

Lekker eten en nu slapen.