Amerika tips

Amerika tips

Voordeel op je camperhuur

Net als voor vluchten geldt voor veel camperverhuurprijzen ook hoe eerder je boekt hoe goedkoper de prijs. Deze prijzen noemen ze ook wel Flexprijzen. Iedere maandag komt er een nieuwe prijs beschikbaar. Voor één bepaalde verhuurder in Canada en Amerika kan je nu al je campers boeken tot 2025. Veel voordeel dus, want naast die flexprijzen hebben ze vaak ook nog vroegboekacties die je als extra krijgt.

Heb jij plannen om volgend jaar of in 2025 richting de States te gaan, neem dan contact met mij op, want ondanks dat je nog geen vluchten kan boeken, kunnen we nu wel al een deel van je reis voordelig inboeken.

Cuba en Amerika

Sinds 2021 is het niet meer mogelijk is om met een ESTA naar Amerika te reizen als je na januari 2021 in Cuba bent geweest. Heb jij plannen om naar Cuba te reizen, maar in de toekomst ook nog eens een bezoekje aan Amerika te maken, bedenk dan dat je hier alleen naar toe kan reizen met een aanvragen van een echt visum via de Amerikaanse Ambassade.

Houdt dan ook in gedachten dat het maken van een afspraak bij de Amerikaanse Ambassade niet gemakkelijk is, er zijn wachttijden van minimaal 6 maanden.

Wanneer je denkt met een nieuw paspoort zien ze niet dat ik in Cuba ben geweest, dan heb je het mis. Mocht je ESTA niet geweigerd worden, grote kans dat je bij binnenkomst bij de douane wordt tegengehouden en je gewoon rechtsomkeer kan maken.

 

Glacier National Park in Montana

Tijdens Corona waren er meerdere parken in Amerika die alleen toegankelijk waren met een reservering. Voor Yosemite National Park is deze reservering niet meer nodig, maar wil jij Glacier National Park in Montana bezoeken heb je wel nog een reservering nodig. Althans als je niet in het park slaapt of op eigen houtje het park wilt bezoeken.

Via de officiële website van de NPS kan je deze toegang kopen.

Ga jij in de zomer richting Glacier National Park gaat de zon vroeg op en is het lang licht. De reservering is alleen noodzakelijk wanneer je tussen 6 uur ’s morgens en 15 uur ’s middags het park in wil. Ga je voor die tijd of erna naar binnen kan je gewoon doorrijden en hoef je nergens meer een toegangskaartje te laten zien.

Je kunt 4 maanden op voorhand een reservering maken.

Wyoming

De enorme leegte definieert Wyoming met zijn prairies, hoge woestijnen en de Rocky Mountains. Naast Yellowstone Park breng je een bezoek aan Wyoming voor het traditionele westernleven.

Wyoming is bijna zeven keer groter dan Nederland en heeft iets meer dan een half miljoen inwoners. Het merendeel daarvan woont in kleine stadjes en dorpjes. Het staatsembleem van Wyoming is een cowboy te paard.

Wilde Westen

Zelfs in hoofdstad Cheyenne ervaar je het echte western leven. In het stadje wordt een van de grootste rodeo’s van het land georganiseerd. Juli staat in het teken van de rodeo’s, wil jij hiernaar toe zorg dan dat je op tijd je hotel boekt. Een absolute aanrader is om te zorgen dat je de laatste week van juli in Cheyenne bent en op maandag, woensdag of vrijdag het pannenkoekenontbijt meemaakt. Dit ontbijt is gratis en een hele happening. Op de website van Cheyenne Frontier Days vind je alle evenementen terug.

Ook in het kleine dorpje Cody ervaar je het wilde westen. Deze legendarische plek werd gesticht door Buffalo Bill, de showman die het cowboyleven bekend maakte bij het grote publiek.

Maar Wyoming heeft nog meer te bieden. De indianen hebben hun sporen er zeker ook achtergelaten.  Bij The Wind River Station leer je meer over de tradities van de Arapahoe en Shoshone stam.

Yellowstone National Park en Grand Teton

De hoofdattractie van Wyoming is wel Yellowstone National Park, het oudste nationale park van Amerika. Hier vind je hot springs, spuwende geisers en borrelende modderpoelen, maar het park heeft ook helblauwe rivieren, doorzichtige meren, metershoge watervallen en dichtbegroeide sprookjesbossen.

En als je dan toch in de buurt bent, ten zuiden van Yellowstone ligt Grand Teton. Granieten toppen steken 1500 meter boven de kolkende Snake River uit. Je wandelt naar gletsjers en koele alpine-meren en met een beetje geluk zie je bizons, elanden en grizzlyberen.

Heb je de bekende staten in het Westen al gehad en zoek je iets nieuws, dan is Wyoming een mooie optie. En je kunt deze staat makkelijk koppelen aan Idoha, Montana,  North en South Dakota.

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Of u kunt bellen met het hoofdkantoor in Den Haag telefoon: 070-3141831 (uitsluitend in noodgevallen te gebruiken)

Heeft u nog verdere vragen? Wilt u langskomen of vindt u het fijn dat ik bij u langskom, maak dan een afspraak!