Bali Swing-Aloha Ubud

Wanneer je op Bali bent en iets anders wilt dan raften, quad rijden of de andere activiteiten die altijd maar aangeboden worden, ga dan naar Ubud een dagje gaan schommelen bij de Bali Swing. Net voor Ubud rijd je de heuvels in. Boven op de berg bevindt zich de Bali Swing. Bij de receptie wel een standaardformulier tekenen dat je zelf te allen tijden verantwoordelijk bent. Dan mag je het park betreden. Bij de Bali Swing zijn 17 schommels. Het ligt een beetje aan het pakket wat je allemaal mag doen en of je lunch inclusief is. Ik zou voor het meest uitgebreide pakket gaan, want dan kun je alle schommels doen, gave foto’s maken in de vogelnesten en kiezen uit een vegetarisch of vleesbuffet. Zodra je binnen bent mag je zo lang blijven en zo vaak schommelen als je wilt.

De Bali Swing bevindt zich in de jungle, en je schommelt met de hoogste schommel boven een ravijn en kijkt 78 meter in de diepte.  Natuurlijk zit je wel goed vast. Voor deze schommel is vaak een wachtrij, maar bij de andere gaat het vrij snel of hoef je soms helemaal niet te wachten.

Pas twee maanden geleden is de Aloha Ubud geopend, ook hier zijn 10 schommels en een aantal gave vogelnesten, maar ook duo schommels en bedschommels. Het verschil tussen deze en de Bali Swing is dat je hier boven de rijstvelden schommelt. Deze plek wordt ook meer bezocht door Westerse toeristen, de Bali Swing is meer van de Chinezen. Bij de Aloha hebben ze ook een kleine uitleg van een koffieplantage en verkopen ze biologische thee en koffie. Waaronder de Luwak koffie.

Omdat de Aloha nog niet zolang open is en weinig promotie heeft gehad, is het hier (nog) redelijk rustig. Daardoor hebben we zonder rijen de hele ochtend kunnen schommelen en de meest toffe foto’s gemaakt met de rijstvelden op de achtergrond. Binnenkort opent hier ook een restaurant, daar zijn ze nog druk mee bezig. De prijs voor deze schommels is daarom nog een stukje lager. Een leuke bijkomstigheid is dat je professionele foto’s kunt laten maken en kopen, maar dat is niet verplicht. Ze nemen net zo makkelijk jouw camera of telefoon en schieten de meest geweldige plaatjes voor je. Niets opdringerig of verplicht foto’s kopen. Dit geldt voor beide attracties.

En ga je naar een van deze attracties, dan steun je ook nog het lokale schoolproject. Want het grootste gedeelte van de winst wordt besteed aan Engelse les voor de bevolking van het dorp Pertiwi.