Bijzondere kerstmarkten in Duitsland

Bijzondere kerstmarkten in Duitsland

Duitsland kent ontzettend veel kerstmarkten, echter wil ik jullie graag een paar mooie, wellicht kleinere maar zeer bijzondere kerstmarkten onder de aandacht brengen.

Ravenna Gorge’s Christmas Market

De Kerstmarkt van de Ravenna (Weihnachtsmarkt in der Ravennaschlucht) staat bekend om zijn surrealistische omgeving en ware sprookjesachtige sfeer aan de voet van een 40 meter hoog viaduct in Baden-Württemberg. Met lokale ambachtslieden en muzikanten is een centraal doel van deze markt het behoud en de presentatie van lokale tradities uit het Zwarte Woud… en ja, er is nog veel meer om van te genieten dan alleen de beroemde taart!

In tegenstelling tot grotere Duitse kerstmarkten die elke dag plaatsvinden tijdens de feestdagen, is de kerstmarkt Ravenna Gorge alleen geopend van vrijdag tot zaterdag.

De data voor 2022 voor de kerstmarkt Ravenna Gorge zijn als volgt:

25 tot 27 nov
2 tot 4 dec
9 tot 11 dec
16 tot 18 dec

Hoewel de meeste kerstmarkten in Duitsland gratis te bezoeken zijn, is de kerstmarkt Ravenna Gorge een unieke uitzondering.

Tickets moeten van tevoren worden geboekt en zijn beschikbaar op hun officiële website.

Kerstmarkt in Gengenbach

De Gengenbach adventskalender

De belangrijkste attractie van de kerstmarkt van Gengenbach is zonder twijfel de enorme adventskalender. Sterker nog, het is de grootste adventskalender ter wereld! Het 18e-eeuwse stadhuis heeft 24 ramen, elk raam vertegenwoordigt een dag in december. Elke dag wordt er een nieuw raam aangestoken tot kerstavond.

De kerstmarkt bevindt zich in de pittoreske middeleeuwse ‘altstadt’. In het midden van het plein staat een kerstboom en kraampjes in alle richtingen, zover het oog reikt. De hutvormige kraampjes verkopen alles van kerstornamenten tot decoraties, kaarsen, lichten, houtsnijwerk, sieraden en overheerlijk voedsel. Als je tijd over hebt, dwaal dan een beetje verder dan de kerstmarkt. Gengenbach is pittoresk met zijn traditionele gebouwen en smalle straatjes.

De Adventsmarkt van Gengenbach is geopend van 26 november tot 23 december 2022, van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.00 uur bij het grootste adventskalenderhuis ter wereld op het historische marktplein van Gengenbach.

Drachenburg Castle, Königswinter

Elke zaterdag en zondag tijdens het kerstseizoen staat het 19e-eeuwse kasteel Drachenburg in de buurt van Bonn in lichterlaaie met sprookjesachtige lichtjes. Verhalenvertellers en acteurs trekken bezoekers terug in het tijdperk met een live toneelstuk van Charles Dickens ‘Christmas Carol, en ongeveer 40 exposanten bieden hun handgemaakte producten en culinaire traktaties aan.

Geniet van de unieke magische sfeer terwijl u bladert naar souvenirs en geschenken, proef lokale gerechten en warm op met glühwein en warme chocolademelk. Bij de ingang kunt u over de markt wandelen en een kijkje nemen in de pompeuze kamers van het kasteel.

Data: 2 – 18 december
Zaterdag: 12u – 21u
Zondag: 12u – 20u

Ludwigsburg Baroque Christmas Market

Hoewel waarschijnlijk het best bekend om zijn jaarlijkse pompoenfestival, is Ludwigsburg een prachtige stad in Baden-Württemberg met een van de beste verborgen juweeltjes kerstmarkten in de staat.

Hoe magisch is Ludwigsburg met Kerstmis?

Stel je met kerstballen bezaaide slingers voor die aan ramen met groene luiken hangen, 140 houten chalets omzoomd met feestelijke inrichting en natuurlijk talloze feestvierders die slokjes gloeiend hete Glühwein tekenen.

Data:
23 november tot 22 december 2023
(26 november gesloten)

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Of u kunt bellen met het hoofdkantoor in Den Haag telefoon: 070-3141831 (uitsluitend in noodgevallen te gebruiken)

Heeft u nog verdere vragen? Wilt u langskomen of vindt u het fijn dat ik bij u langskom, maak dan een afspraak!