Bracciano

Na twee dagen Zuid-Toscane gaan we door naar Bracciano. Dit is de korste rit deze rondreis, want het is nog geen twee uur rijden. Vanaf vandaag sluiten Maarten en Lotte ook bij ons aan en zijn we met z’n 8-en. Hun vlucht komt al vroeg aan in Rome en we halen ze dus even op. Scheelt weer een lange rit met de trein, ook al is de afstand naar Rome maar 30 km. Bij aankomst in ons mooie kleine hotel, kunnen we nog niet in onze kamer, dus gaan we het dorpje even bekijken. We besluiten om te gaan lunchen bij het kasteel. Het kasteel is erg geliefd. Zelfs filmster Tom Cruise en zanger Eros Ramazzotti zijn er getrouwd. We lopen een rondje om het kasteel heen en vangen een paar regendruppels (het is vandaag heel erg bewolkt). Verder die middag gaan we lekker aan het zwembad liggen en eten we ’s avonds in het restaurant van het hotel. Ook al heeft het restaurant een Michelin- aanbeveling, wij vinden het niet heel erg bijzonder.

De volgende ochtend zitten we vroeg aan het ontbijt, want Rome staat op het programma. En we willen natuurlijk zoveel mogelijk uit de dag halen. Op zondag met de auto naar Rome is een goed plan, niet zo druk om de stad in te komen en parkeren is gratis. Parkeer vooral in de buurt van Villa Borghese, want als je daar staat, ben je dicht bij de Spaanse trappen. Vanaf hier kun je vervolgens een acht lopen door de stad. Na de trappen lopen we naar de Trevifontein, waar het natuurlijk heel erg druk is. De wachten houden in de gaten of je niet op de muur van de fontein klimt of gaat zitten. Doe je dit wel, dan blazen ze heel hard op een fluitje.

Dan door naar de verste punt in het eerste rondje van ons achtje, het Colosseum. We hebben besloten nergens in de gaan, want de rijen zijn mega en als je Rome echt rustig wilt bekijken, moet je meer dagen gaan. Nu is het gewoon een beetje cultuursnuiven voor de kindjes. Na een drankje op het terras, om even af te koelen, gaan we verder naar het Pantheon. We lunchen vlakbij met pasta en pizza’s. Vervolgens op naar het Vaticaan. De verste plek van het tweede rondje. We maken wat leuke foto’s en wandelen terug naar de trappen, waar de auto geparkeerd staat. In een klein uurtje rijden we weer terug naar ons hotel. Stoppen even bij de supermarkt voor wat lekkere hapjes als avondeten.

De laatste dag hier in Bracciano doen we lekker rustig aan. Na de lunch besluit ik met Roan en Lotte nog een leuke geocache (hier heb ik jullie al eens eerder over verteld) te doen. We hebben een er eentje uitgezocht in Riserva Naturale Monterano. Hier is een oude ruïne. Als we het park in lopen komen we ook nog een mooie zwavelveld tegen, waar het water omhoog borrelt. Een mooie wandeling in een niet toeristisch gebied. Zeker een aanrader als je tijd over hebt. Heerlijke dagen hier in de omgeving van Rome. Morgen gaan we naar de Amalfikust en onderweg natuurlijk…….. Pompeii bezoeken.