Carnaval op Aruba

Carnaval op Aruba

Carnaval op Aruba feest om niet te missen!

Het carnaval op Aruba behoort tot een van de grootste carnavalsvieringen in het Caribisch gebied. Wanneer wij in Nederland carnaval barst het feest op Aruba ook los. Op Aruba duurt carnaval alleen stukje langer, namelijk ongeveer een maand en staat bol van de muziekwedstrijden, straatfeesten, kleurrijke parades en veel spektakel en muziek. Iedereen komt samen om feest te vieren. Hier kijken Arubanen het hele jaar reikhalzend naar uit. Spectaculaire carnavalsoptochten met bontgekleurde praalwagens, vrolijk dansende mensen in glitterkostuums bepalen het straatbeeld terwijl drommen toeschouwers langs de kant mee feesten. Uiteraard mag de eerder gekroonde carnavalskoningin daarbij niet ontbreken.

Het carnavalsseizoen

Het carnavalsseizoen op Aruba begint op 7 januari en duurt tot 22 februari 2024. In deze periode geniet je van diverse spectaculaire optochten en zing en dans je mee met de kenmerkende Arubaanse carnavalsmuziek.

Klik hier voor het overzicht aan parades.

 

Lighting Parade in San Nicolas

De Lighting Parade in San Nicolas is een officiële Arubaanse carnavalsoptocht. In Oranjesad vind je de grotere lichtjesparade welke minstens zo kleurrijk en bont is. Na de lichtjesparade in de op een na grootste stad van Aruba te hebben meegemaakt, ben je goed opgewarmd voor het moment suprême in Oranjestad.

 

Carnavalsontbijt

Zorg voor een goede bodem voor het feesten. Belangrijk dus dat je goed ontbijt. Heb jij alles al geproefd op ontbijtgebied? Dan heb je nog geen kennis gemaakt met de keukenprinsen van Surfside Beach Bar. Zij serveren namelijk de allerlekkerste ontbijtjes. En dat ontbijt smaakt helemaal lekker op een waanzinnig mooi strand. Op het ontbijtmenu van Surfside vind je een keur aan overheerlijke gerechten zoals eiergerechten uit de oven, een ontbijttaco, pizza’s, gezonde ontbijtjes en meer. Allemaal op speciale wijze bereid.

 

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Of u kunt bellen met het hoofdkantoor in Den Haag telefoon: 070-3141831 (uitsluitend in noodgevallen te gebruiken)

Heeft u nog verdere vragen? Wilt u langskomen of vindt u het fijn dat ik bij u langskom, maak dan een afspraak!