Egypte

Studiereis Egypte met Neckermann 4 dagen.

‘s Morgens 07.00 uur ingecheckt op Schiphol. Helaas kwamen we er al snel achter dat het vliegtuig een mankement had en niet weg kon. We moesten dus 2 uur extra wachten. Na 5 uur vliegen zijn we dan eindelijk geland in Luxor. Zelfs het visum werd door Neckermann geregeld, geld bleef nog steeds in de zak.

We werden gelijk naar de cruisehaven gebracht waar we verwacht werden voor een borrel. Je had de mogelijkheid om even op zo’n boot een kijkje te nemen. Dit werd eigenlijk door niemand gedaan. Na een drankje was het tijd om snel even op te frissen en naar het hotel te gaan. Bij wie zou ik op de kamer slapen?? Een heel aardige dame, dat viel dus gelukkig alweer mee. We moesten om 20.00 uur verzamelen en dan zou de verassing komen. Uiteindelijk werden we naar de tempel van Luxor gebracht. Langs alle sfinxen stonden mannen met fakkels en de hele tempel was supermooi verlicht. Op special ingediend verzoek was er een grote tent neergezet en hier kregen we vervolgens een 5 gangendinner. Dit was echt special en zal niemand zomaar meemaken, daar er een jaar van te voren toestemming voor gevraagd moet worden bij de regering.

Na het ontbijt moesten we zo snel mogelijk weer met ingepakte koffer klaarstaan om naar het vliegveld te gaan. We zouden 20 minuten vliegen naar Sharm el Sheik. Hier aangekomen hadden we na een geweldige lunch een middag van vergaderingen.

De volgende dag was ter vrije besteding en je kon een bepaald aantal excursies doen. Ik had gekozen om ‘s morgens te gaan duiken… (dit werd geen succes) en ‘s middags ben ik gaan quadrijden in de woestijn. ‘s Avonds zijn we ergens in de woestijn gaan dinneren. Ook een aparte ervaring. Daar ben ik ook ziek van geworden.

De volgende ochtend vlogen we rond 11.00 uur weer naar Nederland. Dat waren 4 snelle dagen Egypte.