Estland het land van de sauna’s

Estland het land van de sauna’s

Estland is voor veel mensen een mysterieus land, niet wetende dat het land een juweel is met een rijke geschiedenis en mooie natuur. Bovendien heeft Estland een rijke welness cultuur waar je kan genieten in 2023, het jaar van de sauna.

 

In deze Baltische staat zijn de health en wellness mogelijkheden eindeloos. Dat komt door de zo’n achthonderd jaar oude, maar nog steeds erg gewilde, sauna traditie. Deze is door de eeuwen heen blijven bestaan en is nog steeds een groot onderdeel van het dagelijks leven in Estland. Daarom is Estland de ideale plek voor het welzijn van jouw klanten, na een actieve dag kunnen ze heerlijk tot rust te komen.

Soorten sauna’s

Estland heeft voor iedereen wat te bieden; Een spa dagje midden in de stad of een langer verblijf in een huisje in de natuur, er is voor iedereen een keuze. Maar de rooksauna is toch de meest traditionele sauna. Deze stamt uit V?romaa, een regio in het zuidoosten van Estland. Hier ervaren je klanten nog steeds een bijzondere saunasessie, die drie tot vijf uur duurt. Je klanten kunnen daar voor bijvoorbeeld naar de Kubija Nature Spa, midden in een dennenbos.

Ook in de hoofdstad Tallin zijn er bijzondere sauna’s te vinden, bijvoorbeeld de iglo sauna’s met uitzicht op de Baltische zee. Deze zijn te vinden bij het Iglupark. Hier kunnen jouw klanten  samen met hun dierbaren tijd doorbrengen om helemaal tot rust te komen.

Een zoete wellness behandeling is ook iets unieks wat te vinden is in Estland; in het Telegraaf hotel. Deze body massage treatment wordt ook wel de chocoladeretaire genoemd en is een massage en behandeling die onzuiverheden doet verminderen en zorgt voor een glanzende huid met de suikerscrub. Daarnaast zal de warme chocolade bodywrap de huid laten verstevigen en hydrateren.

Modderspa’s zijn in Estland ook zeker niet te missen. Deze zal voor veel van jouw klanten niet onbekend zijn maar wel onervarenhet bied zeker een unieke beleving. In het zuidwesten van Estland, Pärnu is er in 1838 het eerste modderbad geopend. In het historische modderbadgebouw bevindt zich nu dan ook een moderne spacomplex Hedon Spa Hotel. Hier kunnen jouw klanten worden voorzien van traditionele en moderne wellness  behandelingen.

In Estland kan iedereen dus genieten van een heerlijk ontspannen wellness vakantie.

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Of u kunt bellen met het hoofdkantoor in Den Haag telefoon: 070-3141831 (uitsluitend in noodgevallen te gebruiken)

Heeft u nog verdere vragen? Wilt u langskomen of vindt u het fijn dat ik bij u langskom, maak dan een afspraak!