Extremadura

Extremadura

Vorige week werd ik opgebeld of ik een presentatie wilde bijwonen van Extramadura, een regio in Spanje. Een gezellig avondje met een presentatie en een heerlijk tapasdiner. Alleen voor het laatste kon ik al bijna geen nee zeggen. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik had geen benul waar deze regio in Spanje lag en wat ik hier kon verwachten. Ik kan je vertellen na gisteravond heb ik een toch weer een bestemming die ik op mijn lijstje kan zetten die ik heel graag een keer wil bezoeken.

Extremadura een regio in het binnenland van Spanje, dat grenst aan Portugal. Je vliegt aan op Lissabon, Madrid of Sevilla. En dan maak je een rit van zo’n 2 a 3 uur om in deze regio te komen. Natuur, rust, wandelen en fietsen zijn hier de keywords. Maar vooral ook voor vogelaars een beste plek om te komen.

De verschillende steden; Trujillo, Guadalupe, Merida, Alcatara en Caceres zorgen voor mooie diversiteit aan cultureel erfgoed. Maar de regio kent ook diverse natuurparken. Daarnaast heb je een fantastische Spaanse keuken. De beste Iberico ham komt uit deze regio.

Het gebied ligt vol met mooie hotels, paradores en campings. In de zomer is het er erg warm, maar het voor- en najaar zijn prima tijden om hier op verkenning te gaan. Wat dacht je van bijvoorbeeld deze mooie selfdrive: Extremadura.

Wil jij meer weten over deze bestemming of een offerte ontvangen. Mail (moniek@travelcounsellors.nl) of bel (06-20851033) me.