Grand Canyon

We vertrekken lekker vroeg uit Las Vegas. De jetlag is nog goed van kracht. Eerste stop is het Las Vegas Sign. Omdat we zo vroeg zijn, is het er rustig en kunnen we zonder rij foto’s maken.

Dan een klein uurtje door naar de Hoover Dam. We rijden met de auto over de dam en maken boven een fotostop (hier kun je gratis parkeren, maar er is niet veel plek) en rijden terug naar de Lookout. Hier kun je op de brug lopen……als je geen hoogtevrees hebt.

Het is daarna nog ruim 4 uur naar de Grand Canyon. Om 16 uur hebben we een helikoptervlucht gepland. We zijn op tijd, dus gaan eerst inchecken in ons hotel dat centraal in het park ligt. Het waait flink en de dame van de receptie is verbaasd dat we in de heli gaan vandaag. Ze geeft aan even te bellen. En inderdaad alle vluchten zijn geannuleerd. De plannen moeten dus gewijzigd worden. Aangezien onze kamer ook nog niet klaar is, gaan we alvast wat uitzichtpunten bekijken. De wind maakt het erg fris. Maar de zon is erg mooi op de canyon en daarom genieten we die avond van een hele mooie zonsondergang.

De volgende ochtend wederom vroeg wakker. Wel minder wind, dus vliegen gaan we zeker. Maar eerst naar nog wat mooie puntjes, die we de dag ervoor niet gedaan hebben. We parkeren op de grote parkeerplaats en nemen de transfer bus. Laten ons een aantal haltes verder afzetten en lopen terug naar de auto.

Om 10 uur staat onze helikopter vlucht gepland. Na het inchecken, wegen en de veiligheidsvideo, krijgen we een zwemvest om en stappen in. Wat een geweldige ervaring, het is zo mooi om op deze manier de canyon te bekijken.

Hierna lunchen we bij de Mac in het stadje en gaan de andere kant van het park bekijken. We wandelen een klein stukje canyon via de Angels Landing Trail. Nemen de transfer bus naar Hermitt Point en wandelen stukjes met geweldige uitzichtpunten.

Moe maar voldaan terug in ons hotel gaan we slapen. Op naar ons volgende avontuur in Monument Valley.