van Jomtien naar Koh Chang

Ook vandaag vertrekken we weer vroeg. De rit duurt 5 uur incl. de boot, ,aar we willen nog even snel in Pattaya en Jomtien beach kijken. Gewoon even sfeer proeven. Mocht je namelijk een niet al te groot budget hebben of gewoonweg te weinig tijd, maar toch even een paar dagen strand kan je hier prima heen. Natuurlijk heeft deze bestemming een stempel op zich, maar daarvoor moet je wat meer de achter straatjes in. (je moet het dus echt opzoeken).

Voor gezinnen is het hier ook prima toeven, waterpretpark, ziplinen, dierentuin en nog meer. Maar vind je het leuk om ’s avonds langs de boulevard een restaurant op te zoeken kan dat ook prima.

Na deze indruk rijden we richting Trat alwaar we de boot zullen pakken. De ferry duurt ongeveer 30 minuten. Maar voordat we daar zijn krijgen we nog even een staartje van de moesson. Een enorme regenbui zorgt ervoor dat we even wat rustiger moeten rijden. De ruitenwissers hebben het zwaar. Maar aangekomen bij de pier klaart het weer op.

Aangekomen op het eiland ga je eerst stijl omhoog om naar de andere kant van het eiland te klimmen. Want het is een grote berg ter grote van Texel. Je rijdt door kleine gezellige dorpjes met een diversiteit aan hotels. Van een hotel bezichtiging en lunch gaan we naar ons eigen prachtige resort Awa en hebben we een aantal uurtjes relax tijd. Ook wel even lekker na al dat gereis.

Nog wat cadeautjes gescoord voor het thuisfront, anders mag ik er vrijdag niet meer in. En in het hotel dineren. Nog een drankje gescoord en zo is het toch weer 00.30 uur voor we in bed liggen. Na het ontbijt een echte stevige Thaise massage en nu snel douchen, spullen pakken en naar het volgende hotel.

Vanmiddag nog wat actiever naar twee watervallen lopen en mijn missie volbrengen. Op iedere bestemming die ik bezoek moet ik minimaal 1 geocache vinden.