Lekker dagje touren

Lekker dagje touren

Als we vandaag wakker worden is de zon er en daar worden we helemaal blij van. We gaan heerlijk ontbijten in ons hotel. Er staan allerlei lokale lekkernijen, verse sapke, koffie, thee en zelfs champagne. Een tafeltje bij het raam zorgt voor een fenomenaal uitzicht over de Douro-vallei .

Vandaag gaan we richting de grens met Spanje en zelfs een stukje in Spanje. We gaan op bezoek in Serra do Geres, een groot nationaal park aan de Spaanse grens. Omdat we het leuk vinden om niet te toeristische dingen te doen, doen we vandaag alles met onze geocaching: de punten hebben we vooraf bekeken. Het eerste punt is bijna 2 uur rijden. We stoppen onderweg even bij een supermarkt voor een picknicklunch. Dan door naar de ruïne van een oud klooster. Een wandelpad brengt ons naar die verlaten ruïne en dat is een plekje dat je niet zo snel zomaar vindt. Zeker het laatste stuk gaat over een smal weggetje. Na onze lunch klimmen we weer naar boven, terug naar de auto.

Dan een mooie slingerweg richting Spanje. We rijden in een compleet besneeuwde wereld, echt prachtig. En ondanks dat het zwaar bewolkt is, is de wereld heel licht. Onze volgende stop is weer eentje die je nooit zou vinden zonder dit fantastische spelletje. We rijden een klein gehucht in en parkeren de auto bij een begraafplaats, vandaar gaan we te voet verder. We komen bij een mysterieus huis. Helemaal vol mos en struiken. Het voelt alsof ik terug ben bij de ruïnes in Cambodja. Op de terugweg klimmen we nog even naar het aparte kerkje om wat foto’s te maken.

De volgende schat ligt maar 10 minuten verder. Weer een gehucht waar we in rijden en een grote ruïne lacht ons tegemoet, maar daar komen we niet voor. We komen bij allerlei stenen bouwwerken (zie foto), wat volgens ons vroeger graven zijn geweest. Maar eigenlijk weten we het niet zeker.

De laatste stop die we maken is langs een beek met allerlei verschillende watervalletjes. Klimmend en klauterend over de stenen zoeken we onze weg. Echt een mooie wandeling die we zeker niet hadden willen missen.

Dan rijden we in ruim 1 uur door naar de Pousada waar we vannacht gaan slapen. Pousada de Geres. Via Spanje rijden we weer terug naar Portugal, want inmiddels waren we alweer een keer de grens gepasseerd. Opeens rijden we het park weer in. Echt de mooiste route van vandaag is het laatste half uur. We rijden al slingert door het hele park. Smalle weggetjes en niet veel uitwijkmogelijkheden. De uitzichten zijn super, maar helaas mag je nergens stoppen. Dit park is een echte aanrader als je van wandelen houdt.

Maar nu eerst het heerlijke diner, dan vroeg naar bed en morgen gezond weer op!