Mullerthal

Wandelen in het Mullerthal

Voor wie even wil genieten van de betoverende schoonheid van de natuur en ontsnappen aan de hectiek van alledag, is een lang weekend in Mullerthal, vaak aangeduid als het “klein Zwitserland” van Luxemburg, een absolute aanrader. Hoewel de vergelijking met Zwitserland misschien een tikkeltje overdreven is, biedt dit gebied werkelijk betoverende landschappen, vooral tijdens de herfst, wanneer de bladeren van de bomen in prachtige tinten rood en oranje veranderen.

Mullerthal bevindt zich op slechts een vier uur durende autorit van Utrecht, Nederland. Als je van plan bent om veel wandelingen te maken, dan zijn Echternach en de omliggende dorpen de ideale uitvalsbasis voor je verblijf. Een bijkomend voordeel is dat het openbaar vervoer, inclusief de bussen, in dit gebied volledig gratis is, wat vrij uniek is, en dit geldt overigens voor heel Luxemburg. Hoe handig is dat?

Ons eigen avontuur begon met een tweedaags verblijf in Beaufort, een klein gehucht met een intrigerende kasteelruïne. In november lijkt alles hier wat verlaten, maar er zijn altijd toeristen en wandelaars die deze prachtige omgeving verkennen. Gedurende onze tweedaagse reis hebben we drie wandelingen gemaakt, na zorgvuldig speurwerk, en deze routes bleken werkelijk prachtig te zijn. Maar onthoud dat je hier dagenlang kunt wandelen als je dat wenst. Bovendien is er ook de Mullertrail, een redelijk uitdagende wandelroute die je in drie delen van ongeveer 40 kilometer per dag kunt opdelen.

Onze eerste wandeling, E1, begon in Echternach. We vertrokken vanaf de parkeerplaats Huel Lee Berdorf. In het najaar is er meestal voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. We b

egonnen onze reis in een rechtsomrichting, zodat we meteen het meest schilderachtige deel van de route konden ervaren. Mocht de 13,5 kilometer lange route te uitdagend lijken, dan kun je vanaf Echternach de bus terugnemen naar de parkeerplaats. In Echternach vind je trouwens leuke restaurants en openbare toiletten, wat handig is, want tijdens deze wandeling kun je niet even snel de natuur in voor een sanitaire stop – het is te druk voor dat soort avonturen. Langs deze route kom je diverse bezienswaardigheden tegen, zoals het amfitheater van Huel Lee, het uitkijkpunt Trooskneppchen, Wollefsslucht en Perekop. Deze wandeling is behoorlijk uitdagend vanwege de vele klimmetjes, maar het is zonder twijfel de mooiste route die we in Mullerthal hebben bewandeld.

Onze tweede wandeling, W6, bracht ons naar Heringer Miller. We begonnen op de parkeerplaats bij het toeristeninformatiepunt. Eerlijk gezegd was deze wandeling niet echt de moeite waard, behalve het stukje door het bos naar de brug. Misschien was het ooit mooier geweest, maar er was nu een omleiding aangegeven, waardoor het grootste deel van de route niet zo interessant was. Gelukkig maakte de Schiessentümpel-brug, een van de meest iconische plekken in Mullerthal, dit gebrek aan indrukwekkendheid goed. Deze historische brug overspant een kleine waterval en is uiterst fotogeniek.

Onze derde wandeling, B1, bracht ons naar Beaufort. We begonnen op de parkeerplaats van Chateau Beaufort. Op sommige dagen kun je zelfs het kasteel bezoeken met een rondleiding. Net als de E1 is dit een middelzware wandeling van ongeveer 11 kilometer. De route voerde ons langs indrukwekkende rotsformaties, prachtige met mos bedekte bomen en kabbelende beekjes. Onderweg werden we zelfs getrakteerd op een adembenemend uitzichtpunt over het dal. Zelfs in de regen was deze wandeling nog steeds betoverend.

Kortom, als je op zoek bent naar een korte vakantie dichtbij huis te midden van de schilderachtige pracht van Mullerthal, wacht dan niet langer! Boek nu je reis. Samen zullen we herinneringen creëren die een leven lang meegaan. Wacht niet, boek vandaag nog en ontdek de magie van Mullerthal!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.