Nashville

Nashville! De stad van de Country Music! Met Downtown Nashville is het kloppend hart van deze Music City. Van de concerten van wereldklasse en schitterende optredens op Broadway tot enerverende kunstexposities op 5th Avenue of the Arts. En niet te vergeten het legendarische Ryman Auditorium, de “Mother Church of Country Music.”

Tip: Country Music Hall of Fame ® en Museum, het huis van de Amerikaanse muziek met de kroonjuwelen van twee eeuwen countrymuziek: historische country-videoclips en bijzondere muziekopnames, dynamische tentoonstellingen en state-of-the-art design, live optredens en publieke programma’s.

 

Memphis

Memphis aan de oevers van de rivier de Mississippi, is een oude stad met een nieuw gezicht. Bezoek de hotspots van Downtown Memphis, wat is ontstaan uit pakhuizen die de katoen en andere goederen opsloegen die over de rivier werden verscheept. Vergaap je aan de mooie herenhuizen en boetieks in East Memphis en Midtown Area de thuisbasis van musea, de Memphis Zoo en een aantal van de meest exquise restaurants in de stad.

TIP: Treed in de voetsporen van Elvis Presley en neem een kijkje in de Graceland Mansion. .

New Orleans stad van de jazz

Na een bezoek aan Vicksburg combineert met zijn wereldklasse casino’s, luxe winkels, restaurants en kuuroorden en de fascinerende historische bezienswaardigheden is het tijd voor de stad waar jazz muziek is geboren is New Orleans! De relaxte sfeer langs de zuidelijke rivieroever wordt gemengd met Franse verfijning, Spaanse stijl, en Afro-Amerikaanse energie. New Orleans staat bekend om het beroemde Creoolse eten, veel muziekstijlen, nabijgelegen moerassen en plantages, 18e en 19e -eeuwse architectuur, antiek, trams en musea. In de Frenchmenstreet vind je vele jazzcafeetjes, neem plaats en geniet van de muziek… én geniet van het leven zoals ze in NOLA zeggen!

TIP: Half april vindt het French Quarter Festival in New Orleans plaats! De stad bruist dan aan alle kanten en je kunt hier  helemaal gratis heen. (we blijven nog steeds Nederlanders ?)

Mobile, Tupelo & The Shoals Area

Mobile is de grootste havenstad van Alabama. Een authentieke zuidelijke stad waar veel te doen is. In Mobile werd de eerste editie van het Amerikaanse Mardi Gras gevierd, een kleurrijke carnavalstraditie die je het hele jaar door kunt beleven in het Mobile Carnival Museum.

Tupelo, tijdens de Burgeroorlog vond er de veldslag ‘Battle of Tupelo’ plaats. Tupelo is óók de geboorteplaats van Elvis Presley, en je kunt (een deel van) de Natchez Trace Parkway rijden, ruim 700 kilometer aan asfalt, dat je door door tienduizend jaar aan Noord-Amerikaanse geschiedenis voert.

Voor muziekliefhebbers is Muscle Shoals een bedevaartsoord, omdat het dé plek is waar legendarische artiesten zoals Aretha Franklin, Wilson Pickett, Steve Winwood en de Rolling Stones hun hits opnamen in de jaren 60, 70 en 80. Muscle Shoals hoort samen met de plaatsjes Florence, Tuscumbia en Sheffield tot ‘The Shoals’.

Klinkt deze roadtrip je als muziek in de oren? Neem contact met me op!