Rondreis Oman

Wandelvakantie Oman

Ontdek in een korte tijd wat het mooi Oman te bieden heeft. Een land van cultuur, natuur en schoonheid. Geniet van de weelde en luxe van de stad, maar ervaar daarnaast ook de palmoases en de woestijn. Kijk naar de ontelbare sterren tijdens je overnachting in de woestijn. Wil je deze trip verlengen met een strandvakantie vraag me naar de mogelijkheden.

 • Kleine groepen max 12 personen
 • Tour gaat per 4×4 auto (nooit meer dan 4 personen per auto)
 • Ervaren Engelstalige chauffeur
 • 9 overnachtingen incl. ontbijt, 8 x lunch in lokale restaurants en 5x diner

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst

Individuele aankomst in Muscat en privétransfer naar het hotel voor het inchecken. Tijd om de faciliteiten van het hotel te verkennen met de optie voor een diner in het restaurant Olive van het hotel of in lokale restaurants op loopafstand in het winkelcentrum.

Overnachting in hotel Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra 4*, Standard kamer incl. ontbijt.

Dag 2 – Grote Moskee – oude Muscat – Muttrah wandeling

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de majestueuze Sultan Qaboos Grand Mosque. We vervolgen onze weg naar de Muttrah Souq. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we het oude Muscat voor een fotostop bij het Al Alam Palace, voordat we aan onze wandeling beginnen.

We starten de eerste wandeling (klasse 1) in het hart van het oude deel van Muscat door een steil pad te nemen dat zich om de bergen slingert die de Corniche omringen. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur.

Overnachting in hotel Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra 4*, Standard kamer incl. ontbijt.

Dag 3 – Wandeling Batinah

We rijden ongeveer 2 uur van Muscat naar de Batinah-regio en het lokale dorp Al Hemly. Maak een wandeling (ongeveer 4 uur, 6 km, klasse 1) door de Wadi met een professionele gids, bezoek een klein museum en geniet van een picknicklunch in de schaduw van de palmbomen. Verken vervolgens het dorp voordat we terugkeren naar Muscat.

Overnachting in hotel Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra 4*, Standard kamer incl. ontbijt.

Dag 4 – Muscat – Jabreen – photo stop Bahla – wandel Wadi Nakhr – Jebel Shams

Na het ontbijt en het uitchecken rijden we ongeveer 2 uur naar het beroemde kasteel van Jabreen voor een bezoek, gebouwd tussen de 16e en 17e eeuw door Imam Balʿarab ibn Sultan. Vervolgens gaan we naar het Bahla-fort voor een fotostop van het panoramische uitzicht, waarna we de bodem van de “Grand Canyon” van Oman verkennen door de Wadi te volgen die wordt ingesloten door de majestueuze bergen van Jebel Shams tijdens deze gemakkelijke wandeling (klasse 1, kan tot 17 km/4 uur duren).

Overnachting in gasthuis/camping van Jebel Shams, gedeelde faciliteiten, incl. diner & ontbijt.

Dag 5 – Jebel Sharms wandeling

Na het ontbijt beginnen we onze wandeling (20 km / ongeveer 8-9 uur heen en terug, klasse 2) van Jebel Shams. We wandelen langs de Grand Canyon met fantastisch uitzicht op Jabal Al Khawr en Jabal Misht, evenals in Wadi Sahtan – een van de beste uitzichten in Oman!

Overnachting in gasthuis/camping van Jebel Shams, gedeelde faciliteiten, incl. diner & ontbijt.

Dag 6 – Balkon wandeling Jebel Shams – Misfah al Abreyeen – Nizwa

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de beroemde “balcony walk” (klasse 1-2,

 

ongeveer 8 km) met een panoramisch uitzicht op de “Grand Canyon” van Oman. De balkonwandeling is een lichte uitdaging met adembenemende uitzichten, dus het is goed om geen hoogtevrees te hebben. De wandeling heeft een geleidelijke afdaling (hoogteverschil ongeveer 200 m) en volgt de oude route naar het verlaten dorp, waarboven een bron zich bevindt. Je wandelt dezelfde route terug, iets zwaarder, en geniet van de spectaculaire uitzichten vanuit andere hoeken.

Na de wandeling dalen we af van het berggebied en gaan we verder om het prachtige bergdorp Misfah Al Abreyeen te bezoeken met zijn moddergebouwen en landbouwterrassen op een hoogte van 1.000 meter. Verken het tijdens een korte dorpswandeling voordat we doorgaan naar Nizwa voor het inchecken en rust.

Overnachting in Hotel Al Diyar 3*, Standaardkamer incl. diner & ontbijt.

Dag 7 – Nizwa Souk – Birkat Al Mouz – Wadi Bani Habib – wandeling Jabal Akhdar

’s Ochtends bezoeken we de lokale Souq van Nizwa, die ook bekend staat om zijn met de hand gesneden “Khanjars” (dolken), dadelsouk, aardewerk, ornamentale zilveren juweliers en nog veel meer. We gaan verder naar Birkat Al Mouz om de door UNESCO erkende Falaj Al Katmain te bezoeken en genieten van een rit door de palmbossen. We rijden de majestueuze Jabal Akhdar-bergketen op naar een hoogte van 2.000 meter. Ervaar de natuurlijke schoonheid van Oman tijdens een korte wandeling door Wadi Bani Habib.

Na de lunch maken we de 3-dorpenwandeling (klasse 1, 4 km) en verkennen we het dorp Saiq (het dorp van de oude huizen), het Al Ain-landschap en het uitzicht op Dianna Point.

Overnachting in Green View Hotel 3*, Standaardkamer incl. diner & ontbijt.

Dag 8 – Jebel Akhdar – desert Wahiba Sands

Na het ontbijt en het uitchecken dalen we af van het berggebied en rijden we naar de Wahiba Sands-woestijn, gelegen in de regio Al Sharqiya. Ervaar zandduinen die tot 200 meter hoog reiken en die ook een verscheidenheid aan flora en fauna herbergen. Geniet van wat “dune bashing” in de middag en maak ’s avonds een wandeling op de duinen, inclusief zonsondergang boven op de duinen.

Overnachting in het authentieke Nomadic Camp, standaard hut incl. diner & ontbijt.
Opmerking: Houd er rekening mee dat de badkamers gedeeld zijn.

Dag 9 – Wahiba Sands – Wadi Bani Khalid – Muscat

Na het ontbijt verlaten we de woestijn en rijden we naar Wadi Bani Khalid, een beroemde wadi met heldere diepblauwe waterpoelen. Ervaar deze oase met een korte trektocht en/of zwemmen.

Na de lunch rijden we ongeveer 3 uur terug naar Muscat.

Overnachting in hotel Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra 4*, Standard kamer incl. ontbijt.

Dag 10 – Vertrek

Geniet op uw gemak van het ontbijt en de faciliteiten van het hotel tot het uitchecken (uiterlijk ’s middags) en de chauffeur haalt u op voor de privétransfer naar Muscat International Airport voor vertrek van uw vlucht.

Vertrekdata

Vertrekdata 2024:
6 December

Prijzen

€ 3440,- op basis van 2 persoonskamer
€ 310,- toeslag 1 persoonskamer

 

Inclusief:

 • Aankomst transfer – hotel Ramada Encore
 • Groepstour van/naar Muscat in 4WD auto’s met
 • Engelstalige chauffeur (max. 4 reiziger per auto).
 • 9 nachten accommodatie incl. ontbijt
 • 8x lunch in local restaurant & 5x dinner
 • Toegangstickets voor: Jabreen castle
 • Flessen water gedurende de hele tour
 • Vertrekstransfer hotel Ramada Encore – de luchthaven
 • 1 stuks bagage per persoon toegestaan

Exclusief:

 • Vlucht vanaf Amsterdam of een andere luchthaven naar voorkeur
 • Meet & greet en fast track service op de luchthaven
 • Visa (if applicable)
 • Extra maaltijden die niet zijn beschreven
 • Extra toegangstickets
 • Persoonlijke uitgave
 • Tips, etc.

Optioneel:

 • Early check-in/late check-out
 • Voor of na de reis verlengen
 • Wanneer het min. aantal deelnemers niet is gehaald, kan de reis tegen een toeslag alsnog uitgevoerd worden.

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.