Soms zit het mee, maar als het dan tegen zit…

Soms zit het mee, maar als het dan tegen zit…

Als er dan code oranje wordt afgegeven en ze verwachten enorme storm, dan hou je je hart vast als je klanten hebt die vertrekken op een bijzondere reis. Zo ik dus ook gisteren. Eindelijk was het dan zover, ze gingen een verre rondreis maken en niet zomaar een reis, maar eentje met een zonsverduistering, allerlei lezingen en bezoeken aan sterrenwachten. Iets wat je dus niet snel even over kan doen als er iets mis gaat.

’s Morgens hadden we nog contact, nou het valt wel mee met de wind er wordt veel geannuleerd, maar jullie vlucht staat er nog steeds op. ’s Middags weer contact, ja wat zullen we nu doen, wel de taxi laten komen of vast afbestellen. Nee alles gaat nog steeds door zoals gepland. Om 16.00 uur, ja stap maar gewoon in de taxi om half 6, de vlucht gaat gewoon door. Anders was er nu toch al wel wat beslist.

Helaas gaat het toch steeds harder waaien en het was wel echt een heftige storm. Om 20.00 uur een appje, we zijn ingecheckt door de douane, maar er gaan geruchten.  En ja hoor nog geen tien minuten later, vlucht geannuleerd. En nu, de aansluiting in Parijs gaan we missen. De rijen aan de balie bij KLM zijn enorm. De reisleider van de groep probeert onverhoopt het een en ander te regelen. En om 22.30 uur besluiten ze de groep naar huis te sturen.

Het afwachten is begonnen, wanneer moeten we weer naar Schiphol, wat gaan we nog van de reis meemaken. Alles blijft heel onzeker. De klant en ik hebben ieder uur contact. De reisorganisatie bellen, die worden ook van het kastje naar de muur gestuurd. Zelf maar eens bellen met KLM. Ja ze kunnen wel mee om 17.50 via Rome, maar de rest van de groep en de reisleiding……..

Hier kunnen we geen beslissing op maken, als de reisleiding niet mee kan, gaan alle lezingen en de sterrenwachten niet door. De klant kan daar niet een halve reis maken. Dus we besluiten te wachten, wachten en nog eens wachten.

Om 16.30 uur komt dan eindelijk het verlossende woord, de helft van de groep en de reisleiding kan mee op een vlucht van zondag. Dat is maar liefst 3 dagen later. Ze missen nu een heel mooi stuk van de reis. Had KLM een paar uur eerder over de brug gekomen, dan hadden mijn klanten tenminste wel op de vlucht van dezelfde avond mee gegaan en dat mooie stuk van Patagonië in Chili kunnen mee maken.

Nu dus geen zonsverduistering in Coyhaique. Een verkort programma en zondagavond op de vlucht naar Chili

Ondanks dat ook ik moest blijven wachten op antwoord, omdat ik deze reis bij een Nederlandse organisatie had ondergebracht, was de klant zo enorm blij met het contact met mij. Gewoon door in contact te blijven en met ze mee te denken. Nu maar hopen dat de storm blijft liggen en zodat ze zondag alsnog kunnen vertrekken.

With us it’s personal!