Speciale plekjes

Speciale plekjes

Gisteren zijn we aangekomen in Kroatië. Vanaf Rotterdam zijn we naar Split gevlogen, hebben daar onze huurauto opgehaald en zijn in 2.5 uur naar de Plitvice Meren gereden. Toen we eenmaal aankwamen was het donker. Daarom hebben we een restaurantje opgezocht en zijn meteen naar bed gegaan.

Vanmorgen vroeg op, nadat we op een enorm hard bed niet al te best hadden geslapen. Mooi, want we wilden de meren en watervallen toch al heel vroeg bezoeken. Hoe later, hoe drukker. Helaas zijn er al busladingen vol als we aankomen, we halen ze met een drafje in en lopen het eerst stuk alle mooie dingen voorbij om maar zo snel mogelijk bij de boot te zijn. Al die bussen gaan toch niet de twee delen doen en wij hebben morgen nog een dag hier, dan gaan we gewoon nog vroeger weg.

Het tweede stuk is veel stiller en we kunnen hier rustig kijken, wandelen en genieten, zonder al te veel mensen om ons heen. En dat is echt wel veel waard in dit mooie gebied. Ik wil niet weten hoe het hier in de zomer is. We doen vandaag wandeling C, een route die zo’n 4-5 uur duurt. We doen zowel de boot als de bus-trein.

Om een uurtje of twee hebben we er genoeg van en gaan nog wat geocachen (dat doen we wel vaker in het buitenland). We kunnen niet bij de eerste komen, of we moeten nog 5 km over een of ander eng onverhard weggetje met onze huurauto. Een no-go dus. Voor de tweede die we hebben uitgezocht moeten we even zoeken naar de juiste weg. We willen hem heel graag vinden, dus we blijven proberen. Als we eenmaal op de goede weg zitten en bij ons punt komen, krijgen we bezoek van de politie. Oeps, of toch niet. Nee hoor, na een praatje mogen we rustig kijken en verder zoeken. Aangezien we in oud oorlogsgebied zijn en deze cache praktisch op militair terrein ligt, willen ze ons even laten weten dat we alleen bij het vliegtuig mogen kijken en niet van het pad af mogen gaan. Er liggen hier namelijk nog heel veel werkende landmijnen. En ze zien ons liever niet opgeblazen worden. Fijn dat ze dit gebied toch goed in de gaten houden, want er staan nergens borden die aangeven dat het een gevaarlijk gebied is. De cache vermeldde wel wat voor terrein dit is geweest….

Na een geslaagde dag zoeken we een supermarktje en gaan we even chillen in ons appartementje.