Stedentrip Helsinki en Tallinn

Stedentrip Helsinki en Tallinn

2 steden in één stedentrip!

Op iets meer dan 2 uur vliegen landt je in de bijzonder gezellige stad vol verrassingen Tallinn. De mooi oude historisch binnenstad Vanalinn staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De stad kent een roerige verleden en is een tijd lang in handen geweest van de Russen. Tegenwoordig bruist deze romantisch-trendy stad en kun je je makkelijk 2 dagen vermaken en (betaalbaar!) genieten van culinaire hoogstandjes.

TIP: Zomers is het er aangenaam in de winter heb je er een dikke jas nodig. Heb jij zo’n warme jas en durf je het wel aan in de winter? Ga dan wanneer de kerstmarkt in de oude stad staat. Deze markt is in 2019 uitgeroepen tot beste kerstmarkt van Europa. Laat je betoveren door de winterse sferen van lichtslingers, glühwein en feestelijke  attracties.

Hup met de boot

Uitgekeken in Tallinn? Pak dan de boot naar Helsinki, met zijn prachtige ligging aan zee, Russische invloeden en de historische bezienswaardigheden.

Struin rond op de foodmarket in the Old Market Hall, bezoek het centrale plein, de Oespenski kathedraal en het Senaatplein. Nog even shoppen? Ga dan vooral naar de Aleksanternkatusstraat. En natuurlijk sluit je de dag af met een Finse sauna. Er zijn er een heleboel in de en rond de stad.

Tip: Helsinki heeft een bijzondere rotskerk de Temppeliaukio. Check even goed de openingstijden, want je kunt hem niet altijd van binnen bezoeken.

Lijkt deze twee-steden-in-één-trip je wat? Neem contact met me op!

Je kunt er eventueel ook voor kiezen heen te vliegen op Tallinn en dan terug te vliegen van Helsinki, of andersom.
Dit is afhankelijk van beschikbaarheid.