Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten

De Crystal Worlds in Wattens, een glinsterend paradijs van sprankelend kristalglas. Een echt uniek kunst- en avonturenpark voor jong en oud. Ieder jaar trekt dit park vele bezoekers van over de hele wereld.

Voor zijn 100-jarig bestaan in 1995 liet Swarovski multimediakunstenaar André Heller het bekende Crystal Worlds creëren in Wattens.  Rondom de machtige reus, die de toegang tot de Kristalwerelden bewaakt, ligt een grote tuin van 7,5 hectare met tal van attracties. Een van de hoogtepunten in de tuin is de “Carousel” van de bekroonde kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon.

Zo is er de surrealistisch ogende kristallen wolk boven het zwarte spiegelwater, een grootschalige installatie bestaande uit 800.000 met de hand geplaatste kristallen. De speeltoren voor kinderen, is het hele jaar open. Met zijn vier themaniveaus, die alleen via een verticaal klimnet te bereiken is. En last but not least, het hart van het complex: de binnenkant van de reus met zijn 17 mystieke wonderkamers. Conceptueel zijn ze gebaseerd op de wonderkasten in Ambras Castle, die zijn ontworpen als een universele verzameling van kennis. In de Kristalwerelden zijn het echter internationaal actieve kunstenaars die ze regelmatig herontwerpen – met spectaculaire kristalinstallaties. Ook de audiogidsen, die in tien talen en voor 2 euro aan de kassa’s verkrijgbaar zijn, zorgen voor een intensieve totaalbeleving.

Meer informatie over deze sprankelende toeristische attractie vind je op de officiële website.

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Of u kunt bellen met het hoofdkantoor in Den Haag telefoon: 070-3141831 (uitsluitend in noodgevallen te gebruiken)

Heeft u nog verdere vragen? Wilt u langskomen of vindt u het fijn dat ik bij u langskom, maak dan een afspraak!