Terschelling

Terschelling

Wat kan Nederland toch mooi zijn!

Mijn meeste verslagen komen van prachtige oorden binnen en buiten Europa. Maar nu ben ik eens een keer in Nederland gebleven en heb een bezoekje gebracht aan het prachtige Terschelling. Wat een fijn eiland. Een heerlijke natuur. Fietsen, wandelen en genieten van de leuke kleine winkeltjes en restaurantjes.

Je moet wel tegen een windje kunnen, want je hebt altijd tegenwind op Terschelling. Het eiland is op zich niet groter dan 15 km bij 5 km. Goed te doen dus zou je zeggen, maar neem er je tijd voor. Naast de fiets kan je ook de bus pakken en dan wandelingen maken.

Voor ons weekendje hebben we 2 dagen fietsen gehuurd en gaan we een dag blokarten op het strand in West aan zee. Met de snelboot vanuit Harlingen ben je in 45 minuten op het eiland. Huur je je fiets al vooraf brengt de fietsverhuurder je bagage naar je accommodatie. Hoe relax is dat.

We ontdekken West-Terschelling, doen wat inkopen en fietsen vervolgens langs de kust en door de bossen richting West aan Zee. Bij het Cranberry restaurant slaan we echter terug naar West-Terschelling, moe van al die wind en tijd om lekker terug te gaan en een hapje te eten.

De volgende ochtend fietsen we met een stevige tegenwind weer richt West aan zee. Hier gaan we om 11 uur blokarten. Iets wat we nog nooit gedaan hebben en toch echt eens moeten proberen. Omdat mijn Luca niet zo’n stevige is heb ik gekozen voor een duo-kart. En gelukkig, want samen hebben we het nog best zwaar om de kart in bedwang te houden. Maar na een half uurtje hebben we de slag te pakken en maken we aardige rondjes over het strand. Koud maar voldaan gaan we daarna in het strandpaviljoen voor een warme chocomelk met slagroom en een droge broek, die we in onze tas hadden meegenomen.

’s Middags na de lunch fietsen we richting het dorpje Midsland. Ook dit is een klein schattig dorpje met mooie oude huisjes en leuke kleine winkeltjes.

De volgende ochtend gaan we weer terug met de snelboot richting Harlingen.

Je kunt je auto meenemen  naar het eiland en met de langzame boot gaan, die doet er 2 uur over, maar daar betaal je flink voor.

De snelboot is €6.50 per persoon per enkele reis duurder, maar is dat is het wel waard.

Parkeer een stukje weg van de haven, je moet 15 minuutjes lopen, maar je betaalt wel de helft minder.