Valley of Fire & Rhyolite

Vandaag vertrekken we vroeg, de komende rit duurt ruim 5 uur, omdat we via de Valley of Fire willen rijden. Dat is een omweg van een uur, maar geeft halverwege een leuke afwisseling omdat de rit een beetje saai is. Omdat het een State Park is en geen National Park, moet je apart betalen want de normale parkenpas geldt niet. Maar $10,- voor een auto met 4 personen is goed te doen.

We maken in het park een paar stops, de eerste is meteen bij de ingang. Elephant Rock. Een klein stukje lopen en dan zie je hem al. Daarna rijden we door naar het Vistor Center. Daar kun je heel veel informatie krijgen. Er zijn opgezette dieren om te bekijken, En het is een goede sanitaire stop voor de 2.5 uur die we al in de auto hebben gezeten. We bezoeken nog een aantal uitkijkpunten en spotten wel 11 wilde steenbokken.

Dan door naar Beatty, dit is onze overnachtingsplek, vanwaar we morgen Death Valley gaan doorkruisen. Na een korte duik in het zwembad en wat rondneuzen in de reisboekjes, zien we dat er op nog geen 5 km afstand een spookstadje is. Dus snel weer in de auto en op onderzoek uit. Het is echt een oude ruïne. Er staan veel oude auto’s, overal ligt verroest ijzer. Er staat ook nog een oud treinstel. Echt de moeite waard om even naar toe te rijden. Bij een van de huisjes zien we zelfs een pofadder.

Tip: Let op de Arizona Time Line. Deze denkbeeldige lijn steek je regelmatig over als je tussen de parken Grand Canyon, Monument Valley, Antelope Canyon, Bryce en Zion reist. Dit houdt in dat je steeds goed op de tijd moet letten, want soms heb je een uur meer en soms een uur minder. Vooral belangrijk als je een tour hebt geboekt, want moet je de tijden extra goed in de gaten houden. Ook als je weer terug reist naar Las Vegas heb je een uur langer, wanneer je vanaf Zion komt.