Vroeg boeken loont

Vroeg boeken loont

Veel mensen denken tegenwoordig toch steeds dat als je laat boekt je allerlei aanbiedingen hebt. Helaas niets is minder waar, laat boekers betalen gewoon meer.

Ik zal het proberen uit te leggen. Lijndienstvluchten, zoals een KLM, BA etc. kan je 11 maanden vooraf boeken. Een luchtvaartmaatschappij deelt zijn stoelen in op prijs. De goedkoopste stoelen zijn dus als eerste weg geboekt. En ja het klopt alle stoelen in de economy zijn precies hetzelfde ook al betaal je er meer voor. Alleen wanneer een vlucht echt niet vol genoeg is blijft de prijs soms wat lager. Maar dat gebeurd zelden.

Het loont ook erg om te kijken naar alternatieve luchthavens, zo is Duitsland vaak een stuk goedkoper, maar Brussel heeft dit ook nog wel eens. Dit komt ook omdat wij Nederlanders een ander vakantieschema hebben als onze buurlanden.

Een voorbeeld welke ik net gister zelf heb ondervonden.
Ik heb gister 4 tickets gekocht voor een vlucht naar Amerika.
Heenreis 27 april vanaf Dusseldorf naar Los Angeles en de terugreis 12 mei vanaf San Francisco naar Dusseldorf.
De prijs voor de vlucht, 2 volwassenen en 2 kinderen tot 11 jaar €1685,- incl. belastingen en toeslagen. Vlieg je vanaf Amsterdam is de prijs ineens meer dan het dubbele.

Een echte topdeal, want een gemiddelde vlucht naar Amerika kost al gauw €700,-/€800,- per persoon. En nu zijn we dus €420,- per persoon kwijt.

Heb jij al tijden de wens om west Amerika te bezoeken en weet je van school ook al welke weken je vrij bent, sla dan nu je slag. Stuur me een mail en we gaan samen jullie droomreis in elkaar zetten.