we care

we care

We care – We love Travel – We are Travel Counsellors

Vorige week stond in het teken van het repatriëren van klanten die nog op hun bestemming waren. Het advies van de Nederlandse overheid was duidelijk, kom zo snel mogelijk naar huis. Een wijs besluit, want het bleek dat er steeds minder vluchten gingen en dat steeds meer landen hun luchtruim sloten en nog steeds sluiten.

Zo is het gelukt om twee studenten, die stage zouden lopen tot half april, uit Nieuw-Zeeland terug te laten vliegen. Drie andere jongens die daar nog zitten, krijgen geen respons van hun reisagent. Ook met onze hulp lukte het helaas niet om ze op zo’n korte termijn terug te krijgen. Het luchtruim van UEA sluit vanavond om 23.59 uur. Via Amerika is ook al geen optie en alle vluchten over Azië vliegen niet meer vanaf Auckland. De jongens zitten daar voorlopig vast tot er weer vluchten op gang komen.

De volgende kijk is op de boekingen van de meivakantie. Luchtvaartmaatschappijen beginnen nu vluchten tot eind april te annuleren. Hotels gaan dicht, bestemmingen zijn op complete lockdown en je mag de straat niet meer op. Komende week gaat de aandacht naar deze vakanties. Helaas blijven we afhankelijk van de aanbieder en zijn bericht over hoe te handelen in deze noodsituatie.

Een nieuwe week vol uitdagingen dus. Maar we houden moed, eens komt er weer een einde aan deze bizarre situatie.  We hebben tenslotte de Golfoorlog, 9/11, Sars, de aswolk en bankencrisis ook overleeft.

Mocht je nu zelf je reis hebben geboekt en je geen raad weten, bel me en ik geef je gratis advies. 06-20851033