Werken met een uitzicht

Werken met een uitzicht

Vandaag hebben we een rustig dagje. Gisteren zijn we eerst via allerlei kleine weggetjes naar de kust gereden en vervolgens wilden we naar beneden tot Sibenik. We hadden hele leuke plannen, maar helaas…….het liep anders.

De weg naar de kust was echt heel mooi, door de bergen, slingerweggetjes, bomen in allerlei herfstkleuren. Zelfs even (boven) in de wolken gereden. En toen we via de berg naar de kust afdaalden, was er een geweldig vergezicht over de vele eilanden die hier voor de kust liggen. Ons plan was om in Pizna met de boot over te varen naar het eiland Pag en daar vandaan af te zakken naar Sibenik. We waren keurig op tijd voor de boot, kaartje gekocht iedereen aan boord en we varen weg. Een klein stukje en ineens gaan we achteruit terug. Raar denkt iedereen. Met z’n allen op het dek kijken wat er aan de hand is. De klep waar we net op naar binnen zijn gereden, gaat niet goed omhoog en zo kunnen we niet oversteken. Echter in plaats van de klep goed dicht te doen, zakt ie verder naar beneden en ramt de kade. Conclusie, we kunnen niet verder, want ze krijgen het niet gefikst, dus varen we een rondje, zodat we aan de andere kant van de boot kunnen rijden. De boot zal de rest van de dag niet meer varen. En wij, wij moeten ons plan omgooien en even de kaart bekijken. Het wordt de kustweg verder naar beneden volgen. Ook geen straf, want dat is een hele mooie route, wel met heel veel bochten. Het laatste stukje kiezen we toch voor de snelweg en zo komen we om 4 uur op de camping aan en mogen meteen in onze stacaravan.

De camping gaat over een paar dagen sluiten en de meeste caravans worden al niet meer verhuurd. We krijgen dan ook een caravan aan het water en doen nog snel een paar boodschappen in de grote campingwinkel, maar besluiten op het laatste moment toch uit eten te gaan. In de kast zagen we maar 1 klein koekenpannetje en een paar grote potten staan, daar redden we het niet mee. Het restaurant is zeker een aanrader. Heel goed eten voor een degelijke prijs. En we krijgen zelfs een doggy bag mee voor de pizza die nog over is.

Dat was allemaal gisteren, dus vandaag een rustdag en een zwemdag voor de kids, die praktisch de hele dag in het zwembad liggen. Ik maak er een productief dagje van. Eerst eens over de camping lopen en kijken bij de verschillende stacaravans. Er zijn meerdere touroperators die dit aanbieden en met de ervaringen van klanten afgelopen zomer, de moeite waard om dit eens even te peilen. Conclusie hierin is dat er een groot verschil zit in de aanbieders en je dient dus goed op te letten waar en welke stacaravan je boekt. Na deze inspectie mezelf gemeld bij de receptie met de vraag of ik morgen ook de appartementen mag inspecteren, want ik ben heel benieuwd hoe die zijn..

Na de lunch de laptop erbij gepakt en alle mails bijgewerkt. Ook dat gaat gewoon door en de WIFI hier is perfect.

Daarna nog even gekeken wat we de komende dagen gaan doen, want ook hier in de omgeving is nog veel moois te zien. Maar daarover later meer.