Talloze ESTA afkeuringen door nieuwe veiligheidsmaatregel

De verplichting om een paspoortscan aan te leveren bij de ESTA-aanvraag is ingevoerd om fouten bij de aanvraag te voorkomen. Het geautomatiseerde systeem van de Amerikaanse immigratiedienst scant de persoonsgegevens uit het machinaal leesbare deel van het paspoort. Dat zou ervoor moeten zorgen dat foutieve paspoortgegevens niet in het online aanvraagformulier terechtkomen. In plaats van de aanvraagprocedure te verbeteren, leidt dit nieuwe systeem echter tot talloze afkeuringen. Een andere reden voor deze extra verplichting is dat de U.S. Customs and Border Protection op deze manier al voor aankomst van de reiziger een kopie van het reisdocument achter de hand heeft voor eventuele controle.

Veel meer paspoortkopieën geaccepteerd dankzij technische oplossing

VisumBuitenland.nl heeft een technische oplossing ontwikkeld waardoor 98% van de ESTA-aanvragen alsnog in behandeling kan worden genomen. Hierbij speelt het gebruik van beeldbewerking een centrale rol. Dankzij deze technische aanpassing in het systeem ontvangt het overgrote deel van de reizigers die hun aanvraag indienen via deze website een goedgekeurd ESTA.

 

ESTA-aanvraag al tientallen keren proberen in te dienen?

Heeft u sinds 29 november 2022 een ESTA geprobeerd aan te vragen en loopt ook u tegen problemen aan? Dan kan een aanvraag via VisumBuitenland.nl uitkomst bieden. Veel reizigers die een aanvraag indienen via de website van de Amerikaanse immigratiedienst krijgen de volgende foutmelding: “We were unable to process the image that was provided. Please try again with a higher quality image”. Oftewel: “We waren niet in staat om de aangeleverde afbeelding te verwerken. Probeert u het alstublieft opnieuw met een afbeelding van hogere kwaliteit.”

Deze foutmelding verschijnt in veel gevallen echter ook wanneer de resolutie van de aangeleverde paspoortscan of -foto hoog genoeg is. Hetzelfde geldt voor afbeeldingen die zijn aangeleverd in het formaat dat overeenkomt met de eisen die de Amerikaanse immigratiedienst stelt.

ESTA aanvraag zonder zorgen

Dankzij de technische aanpassingen in het systeem van VisumBuitenland.nl, lukt het om uw paspoortkopie geschikt te maken. Bovendien krijgt elke ESTA-aanvraag die via deze website wordt ingediend altijd de persoonlijke aandacht die nodig is om deze zo snel mogelijk door te zetten naar de immigratiedienst van de Verenigde Staten. Ook wanneer de technische oplossingen alsnog niet voldoende blijken te zijn. Het enige wat u hoeft te doen, is een scan of foto maken van de informatiepagina van uw paspoort (de pagina met de pasfoto), zoals u dat altijd zou doen voor het maken van een digitale kopie. U levert deze aan en de visumspecialisten van VisumBuitenland.nl doen de rest.