19 dgn Thailand

Reisidee:

Bangkok – River Kwai – Kanchanaburi – Surathanie – Khoa Sok Elephant Hills – Koh Samui

 

Dag 01  Vlucht naar Bangkok
Vertrek naar Bangkok 

 

Dag 02
Bangkok
Na aankomst en verwelkoming op de internationale luchthaven van Bangkok transfer naar het hotel.
Overnachting in het Chatrium Suite

 

Dag 03
Bangkok (ontbijt)
Vanochtend bezoeken  we China  Town. We reizen met het openbaar vervoer om u kennis te laten maken met de stad en het transport systeem.  Aangekomen in China town wandelt u door een wirwar van steegjes en bezoeken we ook de Chinese markt met zijn talloze kruiden, opzienbarende etenswaren en vele andere “snuisterijen”. Overal is het een drukte van belang. U ziet de vele thee en pakhuizen en de typische rood/gele goudwinkels. Vervolgens een wandeling over de grootste groente en fruitmarkt in Thailand welke nooit sluit en dus dag en nacht geopend is.
Daarna verder naar de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand, de “Grand Palace” met zijn “Wat Phra Keo” tempel, tevens de meeste vereerde plek in Thailand. We gaan weer terug met het lokaal vervoer. Dit kan een taxi, tuk tuk of lokale bus zijn.
De middag is ter vrije besteding.

Uiteraard is er genoeg te ontdekken. De vele, gigantische, shoppingmalls zijn een “uitdaging” voor iedereen. Zoals bijvoorbeeld het ultramoderne “Siam Paragon” met zijn parfumerie afdeling zo groot als een voetbalveld en waar van alles te koop is. Hier liggen de peperdure horloges ruim uitgestald en zijn alle bekende modemerken aanwezig. Ook staan hier de  Ferrari’s, Porches en Hummers in de etalages en wordt je bij Louis Vuiton in een VIP room op je wenken bediend. Er tegenover ligt het traditionele Mah Boen Krong, een typisch chaotisch Thais winkelcentrum waar veel namaak merken voor een prikje te koop zijn, alsmede de prachtige tassen van Louis Vuiton maar dan wel de kopie! En probeer het verschil maar eens te ontdekken.
Overnachting in het Chatrium Suite

 

Dag 4
Bangkok FIETSEN en KOKEN in de TROPEN!
Thais koken kan overal! Maar tijdens deze excursie kookt u niet in een restaurant of een volledig ingerichte luxe kookschool, nee, maar gewoon met heel eenvoudige middelen op een prachtige plek langs de “klong” (smal kanaal). Een wel zeer bijzondere ervaring en eveneens zult u versteld staan van het bijzonder smakelijke resultaat!
U vaart naar Ban Krachau, net even buiten het centrum van Bangkok gelegen. Hier staan de fietsen voor u klaar en fietst u door een schitterend gebied. Een heerlijk relaxt tochtje waarbij u niet veel auto’s zal tegenkomen. De tocht is mooi! U ziet traditionele houten woningen, palmen, bananen, orchideeën en kinderen wuiven u tegemoet. Vervolgens fietsen we naar een bijzondere plek waar we gewoon in de “middle of nowhere” beginnen aan onze kookochtend.
Op eenvoudige pitjes en met eenvoudige “keukengereedschappen” gaat u zien dat we samen, in een zeer korte tijd, een voortreffelijke maaltijd gaan bereiden. Het bezig zijn en de unieke Aziatische geuren, welke deze ochtend prettig doordringend aanwezig, de rustige omgeving en de Thaise warmhartigheid alsmede de Thaise humor maken deze ochtend tot een ware belevenis. Het is typisch Thais waarbij u zal zien dat er voor de echte Thaise keuken geen dure hulpmiddelen hoeven worden aangeschaft! De eenvoud van de bereiding siert de maaltijd! Nadat we hetgeen we samen hebben gekookt en hebben genuttigd eindigt deze kooksessie en fietsen we weer terug naar het beginpunt. In de namiddag zijn we weer terug bij ons hotel.
Overnachting in het Chatrium Suite 

 

Dag 5
Bangkok – Rotfai Talad – Drijvende Markt – River Kwai (ontbijt, lunch) 
Na het ontbijt verlaat Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend op de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
We gaan verder naar Kanachanaburi waar we aan de rivier zullen lunchen. Vervolgens gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een 45 minuten durende tocht over de “dodenspoorweg”. De  tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt.  Uiteraard mag een bezoek aan het Museum en de bekende brug niet ontbreken.
We checken vandaag in bij een unieke locatie. We slapen in het de Floathouse.
We gaan eerst per snelle langstaart boot vanaf Paseng boot pier naar de de Floathouse. Deze rit durt ongeveer 30 minuten.
Laat u verwennen door de perfecte service en geniet in de avond van alle stilte en de natuurlijke geluiden.
Vroeg in de ochtend wordt u misschien wel gewekt door de olifanten.
Welterusten !!

 

Dag 6
Kanchanaburi ( ontbijt, lunch, diner)
IN de ochtend hebben we ontbijt  op de rafts en is het even tijd om te relaxen. Je kan naar het achter liggende MON dorp om eventueel wat souvenirs te kopen.  In de loop van de ochtend gaan we met de longtaiboat terug naar de bewoonde wereld en rijden op 1,5 uur naar de Erawan watervallen. Hier hebben we de lunch en vervolgens kan je de rest van de dag heerlijk relaxen bij een van de 7 niveaus. Let op om de hoogste trap te bereiken is er een flinke klim voor nodig om er te komen. De route is ongeveer 2,5 km over kronkelende berg paadjes. Maar eenmaal boven zal je zien dat de klim wel de moeite waard is geweest.
In de namiddag gaan we naar ons resort niet ver van de Erawan Watervallen af.
Overnachting in het MIDA resort  

 

Dag 7
Bangkok – Surathanie  ( ontbijt)
In de ochtend worden jullie naar Bangkok terug gebracht. En worden jullie afgezet bij het Hualamphong trein station.
Uw nacht trein vertrekt om 19:35 uur ( controleer uw tijd op het ticket, soms is dit anders) U slaapt in een 2e klasse airco nacht trein met gereserveerde slaap plaatsen. De trein heeft catering aan boord met een beperkt (voor buitenlanders) Engels vertaald menu.  Drankjes worden geserveerd. Het is aan te raden om zelf ook nog wat proviand in te slaan voor de latere uurtjes. De regels in de trein zijn dat men om 22.00 uur stil moet zijn. De wagons worden dan ook onderling van elkaar afgesloten. Elke wagon heeft 2 toiletten en wasbakken voor de 40 gasten.  Het kan soms fris zijn in de trein ivm met de airconditioning. Uw bagage blijft bij u. Soms heeft u uw paspoort nodig voor extra controles door de spoorweg politie.  Houd uw waardevolle spullen bij u.

 

Dag  8
Surathanie – Khao Sok Elephant Hills  (ontbijt, lunch, diner) 
In de ochtend (vroeg) komt u aan in Surathanie waar mensen van de Elephant Hills klaar staan om u naar Khao Sok te brengen. U rijd de ‘stad’ uit en even later bent u diep in de regenwouden van Khao Sok natuurpark maakt kennis met de echte Aziatische olifant.  U heeft vandaag de keuze tussen de ELPHANT EXPERIENCE waarbij u kennis maakt met het echte Mahoet ( de baas en verzorger van de olifant).U mag ze mee voeren, leert wat ze eten en mag de olifanten ook wassen voor ze in bad gaan. Daarna gaan we verder en hebben we de lunch  om daarna weer goed gevoed met de kano’s verder te gaan over de Sok rivier. U krijgt een lokale gids mee die u helpt met peddelen. Geniet van de natuur en houd uw ogen open, wie weet ziet u wel een neushoornvogel of apen.
In het einde van de middag zijn we terug in het kamp en kunt u genieten van alle luxe van uw eigen luxe safari tent.  Voor de avond wordt het diner geserveerd onder het genot van alleen maar de Jungle geluiden. Welterusten……………………..

 

Dag 9
Elephant Hills (ontbijt, lunch, diner)
U wordt wakker van de geluiden van de jungle. De gibbons beginnen al vroeg met hun roep om elkaars territorium af te zetten.  Geniet van alle geluiden terwijl u uw eigen kopje koffie maakt in uw luxe jungle tent. U heeft ontbijt in het kamp en later in de ochtend vertrekt u per lokale boot naar het meer. Dit meer was vroeger een schuilplaats voor de communisten en studenten die tegen het militaire regiem ingingen. Niet veel mensen weten het meer te vinden en het is er dan ook heerlijk rustig. Vergeet uw zwemspullen niet want het water nodigt u uit voor een frisse duik.  U krijgt vandaag een lunch pakketje mee.
In het einde van de middag bent u weer terug in het kamp en het diner word wederom hier geserveerd.

Dag 10
Elephant Hills – Koh Samui  (ontbijt, lunch)
Ontbijt in het kamp en u heeft nu de kans om de jungle echt meester te worden. U heeft het al vanaf het water gezien , maar vandaag gaat u met een ervaren gids te voet een kleine trekking maken. De gids laat u van alles zien en zal veel uitleggen.  Vragen om meer informatie en uitleg mag altijd !!!
U heeft lunch in het kamp waarna u verder gebracht wordt naar uw strand bestemming. De transfer brengt u naar de boot pier voor de boot naar Samui vanwaar u op Samui naar uw resort wordt gebracht.
(In Surathanie stapt u op de Phantip bus ( tickets verzorgd) die u naar de ferry brengt voor de overtocht naar Koh Samui.  Op Koh Samui staat de chauffeur al weer op u te wachten om u naar het hotel te brengen.)

 

Dag 11-16
Koh Samui  (ontbijt)
Overnachting in The Kala Samui


Dag 17
Koh Samui  ( ontbijt)
Ontbijt in uw hotel en  de rest van de dag is ter vrije besteding.
In de avond is de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Bangkok met Bangkok Airways.

 

Dag 18
Vertrek Amsterdam
Bangkok – Amsterdam

 

Laat jouw reis door Thailand regelen door het persoonlijkste reisbureau van Harmelen.