7 daagse Omanreis

Reisidee:

Reis naar Oman en ontdek een voor veel toeristen onbekende bestemming.

Geniet van het spectaculaire landschap van overweldigende canyons, hoge bergen, groene oases en wadi’s en indrukwekkende woestijnen en zandduinen. Je reist enkele dagen door Oman per comfortabele 4-wheel-drive, omdat dit prachtige land haar schoonheid niet zomaar blootgeeft. Maar het sultanaat biedt meer: verken de machtige hoofdstad Muscat en ga op zoek naar de groene zeeschildpadden.

Bezienswaardigheden:
* Grand Mosque
* Nizwa Souq en geitenmarkt
* overnachting in tentenkamp in de woestijn
* Wadi Bani Khalid
* Groene zeeschildpadden

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Muscat

Om 10.00 uur vertrek ons KLM toestel via Doha naar Muscat. We komen rond 22.00 uur aan op de luchthaven van Muscat en maken gebruik van de VIP Plaza Premium services. Na de visa formaliteiten worden we per bus naar uw hotel gebracht.

Overnachting in het Radison Blu 4* hotel – Standaard kamer

Dag 2: Grote Moskee – Amougae – Jebel Akhdar (VP)

Ontbijt begint om 06.30 en we zullen daarna uitchecken. Om 08.30 worden we opgehaald en begint onze tour.
De eerste stop in de grote moskee, een mooi spectaculair gebouw. De moskee was gebouwd in 6 jaar van 1995 tot 2001.De grootste kandelaar is gemaakt van puur Swarovski Kristal en het tapijt is geweven door de besten en gemaakt van Perzische zijde. Het gebouw zelf is gemaakt van Rajasshani kwaliteitssteen en tevens vindt u er het fijnste Italiaanse marmer. De moskee bestaat uit 5 minaretten, die ieder een symbool zijn van de vijf gelofte van het moslim geloof. (let op dames dienen volledig bedekt en met hoofddoek de moskee te betreden)

We rijden verder naar het amouage parfum museum. Een kwart eeuw geleden is het museum/fabriek opgericht. Amouage is een luxe parfumerie dat zijn inspiratie haalt uit de geboorteplaatsvan de sultaan of Oman. We vervolgens onze weg naar Birkat Al Mauz de stad van de klei. Er is een volledig dorp van klei ruïnes (oude huizen) en was vroeger een bananenplantage, momenteel zijn er meer dadels. Hier kunt u ook goed zien hoe het irrigatiekanaal vroeger werkte, maar welke nu nog steeds in gebruik is. We brengen een bezoek aan Wadi of Maedeen. Deze wadi is gesitueerd aan de voet van de Jabals en heeft een mooie natuurlijke bronwater bron. We rijden door naar Jabal Akhdar, ook wel groene berg in het Arabisch genoemd. (2800 M boven zee niveau). We lunchen in een lokaal restaurant onderweg. Vanaf hier hebben we onze 4WD nodig, want nu gaan we echt de bergen in. Een vervend fotograaf wordt hier helemaal gelukkig van de meest spectaculaire uitzichten en oude bergkammen brengt een bezoek aan Wadi Bani Habib. Een prachtige opgedroogde rivierbedding welke wel 20-30 km uitstrekt. Deze wadi heeft een rijke geschiedenis van de Islamitische cultuur. U kunt hier het oude kasteel van Imam bezoeken. Na dit bezoek checken we in in ons hotel voor de komende nacht.

Overnachting in het Sahab 3* hotel – Studio kamer

Dag 3: Nizwa Souq en vrijdag geitenmarkt – Wahiba (VP)

Ontbijt in het hotel en uitchecken. Om 08 uur vertrekken rijden we de bergen weer uit richting Nizwa. Op vrijdag komen veel Omanis van verre weg samen op de markt van Nizwa om vee te verkopen. Men vervoert het vee op de meest onmogelijk manier per auto. Het marktplein is een rond, waardoor de verkopers makkelijk met het vee kunnen rondlopen. U kunt in de winkeltjes in de Souq souvenirs kopen, maar ook zilveren sieraden en andere zilveren spulletjes. Maar u kunt ook een kijkje nemen op de groente en vis markt. Wanneer we nog tijd hebben kunnen we een bezoek brengen aan het fort van Nizwa.

We lunchen in een lokaal restaurant in Wahiba, alvorens we door rijden naar Wahiba Sands. Wahiba Sands is een is a vast massa van golvende rode en witte zandduinen die wel 200 meter hoog kunnen zijn. Ook hier kan je als fotograaf weer helemaal in je element zijn. Hier zullen we ook gaan ervaren wat het is om te Dune Bashing. De chauffeurs van onze 4WD zullen u een geweldige spannende ervaring laten beleven. De woestijn is de thuishaven van de Bedoeïenen. Midden in de woestijn zullen we een bezoekje brengen aan zo’n kamp. We overnachten vannacht in de woestijn. De ultieme plek om te genieten van de geweldige sterrenhemel. We zullen vanavond een heerlijke Arabische BBQ krijgen. En Omani koffie met dadels drinken.

Overnachting in Arabian Oryx Bedouin Camp

Dag 4: Wadi Bani Khalid – Sur (VP)

We ontbijten nog in het kamp en om 08.30 uur vertrekken we. Zwemkleding mee/aan, want we gaan naar Wadi Bani Khalid, deze wadi heeft helder blauw water. En hier kunt u heerlijk in de schaduw van de palmbomen relaxen. Zorg voor makkelijk zittende kleding en schoenen waar u goed op kunt lopen. We rijden door naar Sur waar we zullen lunchen in een lokaal restaurant om vervolgens door te rijden naar Ras Al Jinz. Vanmiddag heeft u wat vrije tijd. We verzamelen weer tijdens het diner en na het eten zullen we met een ranger op zoek gaan naar de grote groene schildpad. De schildpaden zijn te zien tussen 21.00 – 23.00 uur en nogmaals om 04.00 uur ’s morgens. U heeft de keuze om dit laatste te doen. Houdt er rekening mee dat u ’s avonds geen foto’s mag maken. Dit kan ‘s morgens bij zonsopkomst wel.

Overnachting in het Carapace Research Centre

Dag 5: Kustweg naar Muscat (VP)

Na het ontbijt om 08.30 uur vertrekken we. We beginnen onze reis terug naar Muscat in Sur, waar we de dag ervoor ook hebben geluncht. In Sur bezoeken we de haven, waar we wellicht de vissers in actie kunnen zien. We nemen een kijkje op de terrein waar ze Dhowschepen bouwen. We vervolgens onze weg via Qalhat naar Wadi Tiwi. Na de wadi brengen we een bezoek aan de White Beaches of Finns waar we zullen picknicken. We bekijken Bimah Sinkhole, a natuurlijk gat, gecreëerd door een ingestorte rots. Als laatste rijden we door de stad Quriyat, waar een 18e eeuws fort staat.

Overnachten in Sifawy hotel

Dag 6: MUSCAT AIRPORT (HP)

Vandaag is een allerlaatste relax dag. U kunt heerlijk op uw eigen gemak en tijd ontbijten. En de hele dag gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Na het diner checken we uit en om 19.30 uur zal de transfer bus ons terug brengen naar de luchthaven van Muscat. Ons avontuur in Oman is helaas ten einde gekomen. Om 22.45 uur vertrek ons KLM toestel weer via Doha naar Amsterdam.

Dag 7: Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend landen we weer op Schiphol en nemen we afscheid.
Het is mogelijk om de reis te verlengen voor wat extra dagen strand.

Laat jouw reis door Oman regelen door het persoonlijkste reisbureau van Harmelen.