Abu Dhabi

Wanneer je richting Azië gaat kan je tegenwoordig vrij voordelig vliegen met Etihad of Emirates. Deze luchtvaartmaatschappijen geven je dan ook de mogelijkheid om daar 1 of een paar nachtjes te blijven. Dit is een echte aanrader om zo je lange stuk precies halverwege te onderbreken en daardoor veel uitgeruster op je bestemming aan te komen. Op onze reis naar Vietnam hebben wij dit dan ook gedaan. Ik zou gaan voor 2 nachten, zodat je 2 volle dagen hebt om wat van het land te zien.  Wat kan je hier zoal doen? Een bezoekje aan een van de grootste moskeeën  van het midden oosten mag niet ontbreken. De Sheik Zayed moskee is enorm complex wat meer buiten de stad. Houd er rekening mee dat je als vrouw bedekt naar binnen gaat, dit houdt in, benen tot aan de enkels, armen tot aan de polsen en het haar mag niet zichtbaar zijn. Ze zijn hier heel streng in.

Ook erg leuk om te doen is een avond excursie de woestijn in. Je gaat dan met jeeps richting de woestijn, zo’n 85 km van de stad vandaan. De jeeps gaan vervolgens allerlei kunsten vertonen in het zand. Ook wel Dune Bashing genaamd. Je moet een sterke maag hebben en niet te bang zijn aangelegd. Echt een enorme ervaring. De chauffeurs zijn hiervoor getraind, dit wordt hier en in Dubai heel strikt in de gaten gehouden.
Buiten de stad heb je ook nog Ferrari World en een enorm groot waterparadijs, waar je een bezoekje aan kunt brengen.
Er zijn een aantal mooie strand hotels, dus mocht je van lekker zon, zee en met een boekje op een bedje houden, dat is hier prima te doen.
Vanaf 2018 kun je als museum bezoeker je hart ophalen, want er is een mega project gaande waar ze bij ze 3 musea aan het maken zijn; het Louvre, Guggenheim en Zayed National museum