Air Canada naar Amerika

Hoe maak jij je douane overstap naar Amerika zo makkelijker mogelijk?

Wanneer je richting Amerika vliegt kom je al gauw op of dure rechtstreekse tickets of je moet een keer overstappen. Zo’n overstap op zo’n lang stuk is soms best aangenaam. Even je benen strekken, en niet opgepropt in het vliegtuig zitten. Ja je vluchttijd is daardoor wel een paar uurtjes langer, maar dat geld voor dat goedkoper ticket kan je weer mooi gebruiken op je bestemming.

Voordelen van de overstap in Toronto

Gister vloog ik zelf voor het eerst sinds de corona tijd met Air Canada naar Dallas in Texas. Bij Air Canada kan je in Toronto al door de douane. Zonder al te lange rijen en stress loop je overal zo doorheen. Terwijl wanneer je op een van de grote Amerikaanse luchthavens overstapt is het vaak druk en stressvol. De douanes zijn vaak heel chagrijnig en je staat in een enorme rij. Stressvol dus als jij je volgende vlucht nog moet halen.

Hoe werkt het dan met je koffer?

Dan je koffer! Nog zo’n voordeel van Air Canada, deze wordt gelijk naar je volgende bestemming door gelabeld. Niets ophalen tijdens je overstap en weer opnieuw inchecken zoals op iedere overstap luchthaven in Amerika. Ook dit scheelt dus weer stress en hoop gedoe.

Het enige kleine noemenswaardige minpuntje

Enige nadeel, als je dit een nadeel mag noemen is dat je wanneer je overstapt in Canada je naast je ESTA voor Amerika ook een ETA aan moet vragen. Deze is wel gewoon 5 jaar geldig en je kunt hem dus binnen die tijd nogmaals gebruiken om een keer naar Canada te gaan. Zo’n ETA kost je ongeveer €20,-.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.