AM Resorts

Na het ene nachtje in het feesthotel reizen we verder naar Cancun. Maar eerst stoppen we nog even voor een inspectie bij het Secrets Silversands. Persoonlijk vond ik dit een iets zakelijker hotel. Dit hotel is op 08/08/08 geopend en heeft 8 restaurants. Ook hier zijn de kamers weer heel erg ruim en modern aangekleed. Wat ik nog niet had vermeld, is dat de meeste hotels werken met tablets op de kamers. Hierin staat alle informatie over het hotel. Restaurants boeken, maar je kunt er ook roomservice mee bestellen, een spabehandeling regelen en nog veel meer. Ook hebben deze hotels een bedieningspaneel voor de verlichting. De eerst nacht was het dan ook wel even zoeken om alle lichten uit te krijgen. Leuke hotels dus, Secrets en Breathless, voor mensen die van moderne snufjes houden.

We rijden na dit korte bezoek naar het Secret the Vine. Een hotel dat echt heel anders is dan alle andere. Het is echt een hotel, groot en hoog en het staat tussen ontzettend veel andere hotels, maar van binnen is het heel erg mooi, statig modern. Dit hotel staat bekend om zijn wijnen en je kunt hier dan ook wijnproeverijen doen. Na onze rondleiding gaan we lunchen in het buffetrestaurant. Man, wat een keuze en allemaal even heerlijk en smaakvol. Natuurlijk eten we weer veel te veel. Omdat dit grote hotel met z’n vele kamers op een klein stukje grond ligt, is het bij het zwembad en het strand erg druk en kiezen we voor ons preffered zwembad. Lekker rustig en op de 12de verdieping met een gaaf uitzicht. Voor het eerst tijdens deze reis kunnen we ’s avonds onze eigen gang gaan en zelf kiezen waar we gaan eten.. We gaan dan ook meteen voor Asian en genieten van alle sushi die op de kaart staat. Echt een feestje.

Even een klein stukje over AM Resorts.
Deze keten heeft 7 verschillende formules:

Zoetry – Adults Oriented
Secrets – Adults Only
Breathless – Adults Only
Dreams – Family Friendly
Now – Family Friendly
Reflect – Family Friendly
Sunscape – Family Friendly

Van deze 7 hebben we er 4 bezocht en in 3 geslapen. Je kunt bij alle hotels geweldig eten, dat is iets waar ze echt heel goed in zijn. Er zijn geen extra kosten voor de à la carte restaurants, tenzij je bv. op het strand wilt eten. Je mag zo vaak in een restaurant eten als je wilt. Reserveren is niet nodig, alleen bij het Asian restaurant moet je een stoel reserveren voor de Tepanyakitafel. Daar zijn er maar een paar en ze zijn erg geliefd. Ook alle hotels hebben mooie grote zwembaden, de een nog mooier dan de andere. Veel hotels hebben ook swimup kamers. Dan stap je zo van je terras in je zwembad. Entertainment duurt tot 22.00 uur, zodat je daarna heerlijk rustig kunt slapen. Natuurlijk kun je gewoon aan de bar nog een drankje doen. Roomservice is inclusief, dus een ontbijt op bed behoort tot de mogelijkheden. Je bedje wordt iedere avond opengeklapt en drankjes in de bar en minibar op je kamer zijn van de bekende merken, als Coca Cola, Corona, etc. Fooien zijn inclusief en je hoeft niet met van die verschrikkelijke polsbandjes te lopen, zoals in de meeste all inclusive hotels.