Aruba

Studiereis Aruba

27 oktober
Op 27 oktober vertrek ik, met een van de laatste passagiersvluchten van Martinair, naar Aruba. Ik wordt er bijna een beetje emotioneel van. Maar met een warm ‘Bonbini!’ wordt ik welkom geheten door de bevolking op het eiland en zijn mijn gedachten weer in het hier en nu. De vriendelijke dames en heren van Palm Tours brengen ons binnen een kwartiertje naar het Radisson Hotel in Palm Beach waar onze studiereis begint en waar op dat moment ook de Koninklijke familie verblijft. Omdat we ’s avonds aankomen gaan we na een heerlijk dinerbuffet snel naar bed.

28 oktober
De volgende ochtend vertrekken we al vroeg voor een catamarantocht – de hele ochtend zeilen we langs de prachtige kust. Dit is nog eens bijkomen van het weer in Nederland! We liggen heerlijk op het dek in de zon en worden van heerlijke drankjes en lunch voorzien.
Weer aan land kleden we ons om voor een avontuur van geheel andere orde: vanaf een paardenranch vertrekken we, te paard natuurlijk, naar de heuvels met divibomen en cactussen. Ook zonder rij-ervaring gaat dit iedereen goed af, ook de paarden! Met een tussenstop op het strand wordt de rijtoer voortgezet tot we weer op de ranch zijn.
Die avond doen we een site inspection bij twee hotels: het Bucuti Beach & Tara Suites en het Manchebo Beach Hotel. Het eerste is een ‘couples only’-hotel, voorzien van alle gemakken en prachtig gelegen aan het strand, echt iets voor honeymooners. Je kunt er zelfs dineren op het strand! Het Manchebo Beach hotel ligt ernaast, het hotel heeft onlangs zijn kamers geheel gerenoveerd. Zoek je de rust op om lekker met samen te zijn dan zijn deze hotels een aanrader!

29 oktober
Mooba Beach is de naam van de geweldig gezellige bar waar we de volgende ochtend ontbijten. Na afloop staat een bezoek aan Oranjestad op het programma. We bezoeken het archeologisch museum, het historisch museum en het Aloë museum, alle drie te vinden in de prachtige binnenstad. Daar tref je ook de vrolijk gekleurde huizen en kleine straatjes aan die voor Oranjestad zo kenmerkend zijn.
Als lunch eten we een zalig visgerecht in het Hadikurari restaurant, op het strand bij Palm Beach. En daarna kunnen we genieten waarvoor iedereen zo graag naar Aruba komt: zon, zee, strand en heerlijk ontspannen genieten van het eilandleven!
Een partybus met swingende muziek haalt ons ’s avonds op en brengt ons naar Villa Floralnia. Hier sluiten we de dag af met een Cowboy BBQ en bijbehorende live muziek.

30 oktober
Zondag vertrekt de Koninklijke familie naar Curaçao maar wij gaan ontbijten in het centrum van Palm Beach. En krijgen daarna een uitgebreide presentatie over Aruba. De hotels die we vandaag bezoeken zijn het Westin hotel en het Hyatt Regency, beide aan het strand van Palm Beach. Het Westin hotel is enorm groot en heeft een klassieke stijl, het Hyatt hotel heeft een prachtige tuin en de kamers zijn mooi gerenoveerd, een echt vijfsterren hotel.
De middag besteden we naar keuze op een van de prachtige stranden of aan het zwembad van het hotel. ’s Avonds bezoeken we het Divi Phoenix beach resort. Dit hotel heeft drie splinternieuwe gebouwen waar de mooiste appartementen te vinden zijn, voorzien van alle luxe. In het buitenrestaurant krijgen we vervolgens een geweldig dinerbuffet en wordt een spectaculair dansoptreden verzorgd zoals je dat meemaakt tijdens het Arubaanse carnaval in februari. Wat een feest, wat een sfeer!

31 oktober
Natuurlijk kunnen we niet naar huis voor we een eilandtour hebben gemaakt. In een open jeep en gehuld in een speciaal T-shirt met de tekst ARUBA verkennen we de noordkant van het eiland. Aan deze kant van de kust zien we grote rotspartijen en een wilde zee. Voor de passagiers in de open jeeps achter ons is het ook aardig stofhappen, want onze chauffeur kan zijn gaspedaal prima vinden!
Na een aantal stops gaan we naar Palm Island, een ‘fun en sun’ eiland. Dit eiland kun je alleen bezoeken als je te gast bent in het Marriott hotel. Omdat dit hotel in Oranjestad ligt heeft het zelf eigenlijk geen strand, het eiland is speciaal aangelegd voor hun gasten! Om hier een hele dag te mogen genieten van alle wateractiviteiten, glijbanen – maar ook de hele dag hapjes en drankjes in het restaurant – betaal je $99,- per persoon. Er ligt ook een geweldig rif, alleen toegankelijk vanaf dit eiland, waar je kunt snorkelen.
Later die dag gaan we, verkleed als duiveltjes of heksen, een site inspection doen van het Marriott hotel. Heel bizar maar de hotelgasten vonden het helemaal niet gek dat er ineens 150 in Halloween-kostuum verklede reisagenten tussen hen rondliepen…erg leuk!
Met de boot duurt de overtocht 20 minuten naar het ‘fun en sun’ eiland. Minpuntje: het ligt direct aan de vertrek- en landingsbaan van het luchthaven, dus voor absolute rust moet je hier niet zijn.

1 november
Onze laatste dag beginnen we rustig met het inpakken van onze koffers. Later die dag worden we opgehaald en naar het compacte vliegveld gebracht. Het is al donker als onze vlucht een tussenlanding maakt op Bonaire. Daar hebben we net genoeg tijd om te zien dat dit een hele kleine luchthaven is met slechts een paar winkeltjes, een klein barretje en slechts enkele stoelen in de wachtruimte. En voor we het weten zijn we weer in Nederland!

Voor meer foto’s klik hier.