Autorondreis Portugal

Porto – Braga – Faia – Fatima – Monsaraz – Lissabon

 

 

Porto Om 8 uur lokale tijd landen we in Porto. De metro brengt ons in een half uurtje naar de stad, en na een snelle overstap staan we bij ons appartement. Tassen gedropt en op naar de Douro voor een ontbijtje. Wolken en zon wisselen elkaar af, en gelukkig ontlopen we een regenbui door het stijle trammetje omhoog te nemen. Boven schijnt de zon weer en dwalen we door de stad. Na een broodje is het tijd voor een tuktuk tour. Hoewel het hobbeltige ritje me wat misselijk maakt, krijgen we een leuke indruk van de stad en ideeën voor morgen. We sluiten de dag af met een uurtje Fado en een glaasje port.

We beginnen de dag met een ontbijtje in ons hotel en starten bijna op tijd bij de kathedraal van Porto. Geen rijen en weinig mensen, dus mooie foto’s gemaakt. Vervolgens wandelen we naar de boekenwinkel waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Harry Potter. Na een wachttijd genieten we in de zon van verse pastel de nata. Binnen is het druk, maar na 40 minuten wurmen staan we weer buiten. Tijd voor koffie en warme chocolademelk. Vervolgens naar de markt voor lunch en ingrediënten voor het avondeten. We steken de rivier over naar Gaia voor een riviercruise onder de zes bruggen door. Een drankje aan het water sluit de dag af.

Guimarães Met de auto naar Guimarães, waar we het oude centrum verkennen en genieten van een lokale lekkernij.

Geres en Braga We maken een uitstapje naar het natuurgebied Geres. De slingerweggetjes en druivenvelden maken de rit de moeite waard. Na de lunch rijden we door naar Braga. Ondanks de motregen beklimmen we de trappen bij Bom de Jesus voor een prachtig uitzicht. Het regent pijpenstelen, maar een paraplu en een lokaal restaurantje maken alles goed. Heerlijk gegeten voor nog geen €20,-.

Arouca Vroeg op pad naar de langste hangbrug. Na een mooie rit en een stevige wandeling bereiken we de brug. Met mijn hoogtevrees durf ik tot halverwege. Vervolgens door naar Aveiro, een leuk dorp met veel toeristen en zon.

Faia Van Aveiro naar Manda, waar we verblijven op een prachtig gerenoveerde boerderij. Heerlijk gegeten en een vuurvliegje gezien.

Castelo Mendo en Figueira de Castelo Rodrigo Vandaag bezoeken we kasteelruïnes. Castelo Mendo is klein en rustig, en in Figueira de Castelo Rodrigo vinden we leuke winkeltjes en een christusbeeld.

Serra da Morafa en Marialva Na hulp van het toeristenbureau rijden we naar het christusbeeld. De rit naar Marialva door smalle weggetjes en bloemenvelden is prachtig, hoewel het dorpje zelf wat tegenvalt.

Linhares en Viseu Het laatste dorp, Linhares, is uitgestorven. In Viseu sluiten we aan bij een mis, maar al snel besluiten we verder te gaan. Een drankje en pastel de nata maken het goed.

Batalha en Fátima We bezoeken het indrukwekkende klooster van Batalha en rijden door naar Fátima. De pinksterprocessie is bijzonder om te zien. Onze luxe hotelkamer in Fátima biedt een comfortabel verblijf.

Evora en Monsaraz Na een stop bij Alto de S. Bento rijden we naar Evora. We bezoeken de kapel met de botten en de Romeinse tempel. Vannacht slapen we in het charmante Monsaraz, met cadeautjes en een tapas diner als afsluiting.

Lissabon Ons laatste stuk met de auto brengt ons naar Lissabon. Na het inleveren van de auto verkennen we de stad. De volgende dag bezoeken we het kasteel, de kathedraal, en Belem. Ondanks lange wachttijden en regen, genieten we van de toren en het klooster. Terug in de stad pakken we de oude lift en het trammetje 28. Onze laatste avond slenteren we door de straatjes en genieten we van een laatste maaltijd op een gezellig terras.

Terug naar huis Op naar de luchthaven, waar we in de chaos van de terminal belanden. Na een tijdje wachten en een boek lezen, zijn we klaar voor de vlucht naar huis. Wat een avontuur!

Laat jouw reis door Portugal regelen door de Reisverrijker!

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.