Balinese Nieuwjaar, Nyepi!

Speciale feestdag op Bali

Op 11 maart staat Bali in de schijnwerpers, vanwege een vreugdevol feest: het Balinese Nieuwjaar, Nyepi! Vanaf 6.00 uur ’s ochtends tot dezelfde tijd de volgende dag gaat het hele eiland op slot. Zelfs toeristen worden gevraagd om tijdens Nyepi binnen hun hotel of villa te blijven. Op deze dag mag niemand zijn huis verlaten, inclusief bezoekers. Zelfs de luchthaven sluit, straatverlichting wordt gedimd, wifi gaat offline en televisie-uitzendingen stoppen. Sommige gebieden, zoals Nusa Penida, schakelen zelfs de elektriciteit uit! Binnen je accommodatie mag je je wel vrij bewegen, maar geluid en licht moeten tot een minimum worden beperkt.

Maar geen zorgen, hotels bieden vaak speciale Nyepi-arrangementen aan om je bezig te houden. Denk aan gratis maaltijden, volledige toegang tot de faciliteiten van het hotel en soms zelfs vouchers voor spa-behandelingen. Alles om deze ‘Stille Dag’ echt stil te houden!

Nyepi markeert het begin van een nieuw jaar volgens de Balinese kalender. Het is een dag om het eiland te zuiveren van negativiteit en slechte voortekenen van het voorgaande jaar. Hoewel het misschien wat ongemakkelijk lijkt, ervaren de inwoners van Bali deze dag als puur geluk. De datum van Nyepi verandert elk jaar, dus houd de Balinese kalender in de gaten!

Het is altijd belangrijk om even te checken of er op de bestemming waar jij naartoe reist geen feestdagen zijn. Vaak zijn winkels of andere gelegenheden dan dicht.

Ben je geïntrigeerd geraakt door de unieke tradities van Bali tijdens Nyepi? Wil je dit bijzondere evenement zelf meemaken? Laat mij je helpen bij het plannen van jouw onvergetelijke reis naar dit prachtige eiland vol cultuur en traditie. Neem vandaag nog contact met mij op en laat mij jouw droomreis naar Bali werkelijkheid maken!

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.