Bereid je voor op een zorgeloze vakantie!

Voordat je op pad gaat, is het goed om een paar belangrijke zaken niet te vergeten. Hier zijn een paar handige tips om je reis soepel te laten verlopen.

Controleer allereerst de geldigheid van je paspoort of ID-kaart. Sommige landen, zoals Turkije, vereisen een geldigheid van minimaal zeven maanden bij aankomst. Voor sommige bestemmingen heb je bovendien een visum nodig. Denk bijvoorbeeld aan het ESTA-formulier voor Amerika. Zorg dat je dit ruim van tevoren regelt om verrassingen te voorkomen!

Als je een auto hebt gehuurd, vergeet dan niet je rijbewijs mee te nemen. Ook een creditcard op naam van de hoofdbestuurder (met pincode) is vaak vereist om je huurauto mee te krijgen. Daarnaast kan een wereldstekker handig zijn voor het opladen van je apparaten, afhankelijk van je bestemming.

Het is belangrijk om te weten dat Rabobank, ABN Amro en ING standaard je betaalpassen blokkeren voor gebruik buiten Europa. Vergeet niet deze blokkade op te heffen voordat je vertrekt, zodat je probleemloos kunt pinnen tijdens je vakantie. Dit kun je eenvoudig regelen via internetbankieren of door contact op te nemen met je bank.

Maak kopieën van je paspoort, ID-kaart en rijbewijs. Zorg ervoor dat je BSN-nummer is doorgestreept en schrijf duidelijk “KOPIE” erop. Dit kan van pas komen bij verlies of diefstal van je documenten. Gebruik je medicijnen? Vraag je apotheek om een uitdraai van je medicijnen en neem deze altijd in je handbagage mee. Een medisch paspoort kan ook handig zijn en is eenvoudig bij de apotheek te regelen.

Om je reis nog aangenamer te maken, kun je nu een tijdslot reserveren voor de securitycontrole op Schiphol. Dit tijdslot geldt alleen voor de security, dus zorg dat je voldoende tijd hebt om jezelf en je bagage in te checken. Als je vroeger of later dan je gekozen tijdslot arriveert, kunnen we niet garanderen dat je er gebruik van kunt maken. Je kunt een tijdslot boeken vanaf drie dagen voor je vertrekdatum via de Schiphol website. Zo voorkom je lange wachttijden en begin je jouw reis zorgeloos en ontspannen.

Ik wens je alvast een geweldige vakantie! Geniet van je reis en kom veilig weer thuis.

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.