Berlijn dag 1

Vanmorgen in alle vroegte naar Rotterdam om met Transavia in een uurtje naar Berlijn te vliegen. Omdat we geen bagage hebben staan we op vliegveld Berlijn zo buiten. We kopen een Berlin Welcome Card voor 3 dagen. Roan is gratis omdat hij nog onder de 14 jaar is en het kost dus maar €30,- om onbeperkt met het openbaar vervoer te reizen, en allerlei kortingen op attracties en musea te krijgen..

Met een klein uurtje zijn we via de bus en metro bij ons hotel. En we hebben geluk, want onze kamer is klaar, dus kunnen we er meteen in. Tassen in de kamer en meteen de stad in. Eerst maar eens een broodje, want echt ontbeten hebben we niet. Dan door naar Potsdammer Platz. We bezoeken de grote LEGO Giraffe en het Sony gebouw. Dan lopen we richting de Brandenburger Tor en bezoeken het Monument voor de Russische slachtoffers. We lopen wat door de straten en belanden in een kleurig cafeetje waar we wat drinken. Via een stukje met de metro belanden we op Unter den Linden en gelijk bij het Ampelmann –winkeltje (het stoplichtmannetje). Deze stond sowieso op ons lijstje. Tijd om te shoppen en met wat leuke cadeautjes naar huis.

Dan op naar de Reichstag. Ondanks dat we een reservering hebben om 16 uur mogen we toch 45 minuten eerder naar binnen. We krijgen een koptelefoon met Nederlandse taal. Voor Roan wel zo fijn. Langzaam lopen we ons rondje en luisteren naar de uitleg. Een half uur later staan we weer buiten en beneden.

Toch eerst terug naar het hotel voordat we gaan etenn. We hadden de tip gekregen om hamburgers te gaan eten bij Grindhouse, dat is wel een uurtje met de metro van ons hotel, maar daar krijgen we geen spijt van. Een goeie prijs en super burgers, heerlijke huisgemaakte drankjes en geweldige frietjes van zoete aardappel.

Terug bij het hotel bekijken we wat we morgen gaan doen. Eerst lekker uitslapen, want om 11.30 moeten we klaar staan voor onze Trabi Safari door de stad.