Berlijn dag 2

Lekker rustig starten we vanmorgen. We ontbijten de beschuitjes die we gisteravond nog even in de supermarkt hebben gekocht, met onze eigen hagelslag meegenomen uit Nederland. We gaan op pad. Vandaag heeft Roan de metrokaart. We kijken iedere keer samen waar we heen gaan, maar hij mag de metro kiezen, hoeveel haltes en waar we eventueel moeten overstappen. En het lukt hem supergoed. Iedere halte wordt afgeteld en bij ieder station kijkt hij waar we zijn en of het nog klopt. Heel erg leuk om te zien hoe hij die verantwoordelijkheid neemt. Eerste stop vandaag is Checkpoint Charlie. Mega druk en enorm toeristisch, maar ook wij moeten hier even geweest zijn. Dan op zoek naar Trabiworld, want om 11.30 uur hebben we gereserveerd voor een 1,5 uur stadstour met een Trabant.

We rijden met 6 auto’s achter elkaar aan. Na een korte uitleg worden de wagentjes gestart en gaan we op pad. Schakelen is wel een dingetje, net als die auto aan de praat houden. Een leuke rit door een stukje Berlijn waar we nog niet geweest zijn.  Als we uiteindelijk terugkomen blijkt dat we de hele rit met de handrem erop hebben gereden, geen wonder dat het ding zo lastig reed; erg handig dat ze dat van tevoren niet even verteld hadden. Nou goed, volgende keer beter. Een aanrader in ieder geval om te doen in Berlijn. En het voordeel, kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Er passen maar liefst vier mensen in zo’n autootje en halverwege kun je van bestuurder wisselen.

Helaas begint het te regenen.  Maar we blijven nog even in de stad hangen en passen ons plan iets aan. Met ons Trabantje reden we langs een heel groot stuk van de muur en over de Oberbaumbrücke, en  daar vonden we het zo leuk dat we nog even terug wilden om foto’s te maken.

Daarna pakken we een stukje trein naar de Alexanderplatz. Staan we onder de Fernsehturm en gaan we even kort winkelen bij de Primark. Een warme choco met een koekje en de metro naar slot Charlottenburg. We besluiten toch maar niet naar binnen te gaan.

Moe en voldaan gaan we terug naar ons hotel. Lekker een ontspannen bad en omdat we een keukentje hebben in onze kamer eten we lekker lasagne.

Weer een geslaagde dag. Morgen geeft veel regen, helaas. Dus waarschijnlijk gaan we naar het aquarium en aan het einde van de dag vliegen we weer terug naar Rotterdam.