Brooklyn Bridge en Lower Manhattan

Onze jetlag zorgt ervoor dat we vroeg op pad kunnen, aangezien we om 6 uur naast ons bed staan. We pakken de metro naar High St in Brooklyn en wandelen eerst naar de East River en het park met Jane’s Carousel. Het waait aardig en ondanks de zon is het enorm koud en guur. We nemen de trap de brug op en lopen zo weer naar de kant van Manhattan. Een aanrader om te doen.

Via het City Hall Park wandelen we naar West Broadway. Na een theetje gaan we naar het 9-11 Memorial. Hier nemen we even rustig de tijd om alles te bekijken en te denken aan alle slachtoffers die hier zijn gevallen.

Aan de andere kant van de weg gaan we even binnen bij het Brookfield Place Shopping Center. Een prachtig warenhuis met uitzicht op het water en het Statue of Liberty.

Via de Stock Exchange door naar Stone St waar nog oude Nederlandse huisjes staan met kinderkopjes op de vloer. Door Battery Park naar de Staten Island Ferry. Zo varen we mooi gratis langs het Vrijheidsbeeld.

Met de metro gaan we naar het Rockefeller Center. Kopen de meiden een toegangskaartje voor morgenochtend om de Top of the Rock te doen. Ik blijf met mijn hoogtevrees liever op de grond. We nemen een kijkje bij de ijsbaan, St Patrick Cathedral.

Op vrijdagmiddag kun je gratis het MoMA museum bezoeken. Geen rij, maar wel enorm druk. We kijken snel even rond. Niet zo ons ding, maar als je van moderne kunst houdt, moet je hier zeker even gaan kijken.

Dan op naar de kerstmarkt in Bryant Park. Ook hier weer een ijsbaan, nog groter dan die bij Rockefeller Center.

Na 12 uur op de been besluiten we met de metro terug te gaan naar het hotel. Daar in de buurt zit een leuk Mexicaans restaurant, waar veel New Yorkers eten en drinken. Goed en veel eten voor een redelijke prijs.

En nu naar bed we zijn moe, maar voldaan en die jetlag…