Bryce Canyon

Soms heb je van die momenten dat je heel erg baalt. Zo begon mijn dag dus. Gisteren mijn oude lenzen weggegooid. Ik wilde vanmorgen mijn nieuwe in doen, heb ik twee rechter meegenomen. Okay, gelukkig had ik wel mijn bril en zonnebril op sterkte meegenomen. Dus gaan we verder met bril.

Ons hotel was dit keer met ontbijt en daar hebben we heel erg van genoten. Je kon zelf lekkere verse wafels bakken, er was vers fruit en sapjes. Na een stevig ontbijt, rijden we de 2.5 uur naar Bryce Canyon. Nu gaan we net als gisteren de tijdlijn weer over en hebben weer een uur tijdsverschil (maar omgekeerd).

We konden gelijk inchecken in onze cabin in een simpel hotel. Daar maken we een lunch om mee te nemen voor de laatste 20 minuten die we nog moeten rijden naar het park. De borden geven al aan dat het druk is qua parkeren en er wordt aangeraden om de shuttlebus te nemen. Dat doen we natuurlijk niet, we hebben liever onze eigen auto. Daardoor moeten we 6 rondjes rijden op de parkeerplaats voor er iemand weggaat en wij net op tijd bij dat plekje zijn. Hoe moet dit zijn in de zomer, als er enorm veel toeristen zijn. Dan moet je echt zorgen dat je vroeg bij het park bent, want zo groot is die algemene parkeerplaats niet.

Op Google had ik al veel over wandelingen in Bryce gelezen. Daardoor wist ik  dat we bij Sunset Point moesten parkeren om eerst de Navajo Loop Trail te gaan lopen. Het steilste stuk naar beneden. Dan over op de Queens Garden Trail om vervolgens bij Sunrise Point boven te komen. Dit is veel minder steil en gaat geleidelijk naar boven. Het laatste stukje nemen we de Rim Trail terug naar de auto. Een leuke en zeer mooie wandeling.

Terug bij de auto besluiten we nog twee extra uitkijkpunten te bekijken voor we terugrijden naar ons huisje.

Oh ja, het weer is gelukkig beter. Het is zonnig bewolkt en fris. Maar in ieder geval geen regen meer.