Cahuita – Caribbean Coast

Cahuita – Caribbean Coast

Na onze belevenissen in de jungle, gaan we zelf op pad met de huurauto. Met de bootjes varen we terug naar de bewoonde wereld. Met de bus is het een uur terug naar Gualipes, daar krijgen we een lunch en worden afgezet bij het verhuurstation. Het is daarna nog 2,5 uur rijden om bij ons hotel in Cahuita te komen.

Onderweg regent en waait het enorm. Op de route zijn veel grote containervrachtwagens. Beide bekende bananenmerken (Dole en Chicita) hebben hier hun distributie, vandaar. Aangekomen bij ons leuke kleine hotelletje checken we in en lopen we naar het stadje om te eten.

De volgende ochtend is de planning om te worden opgehaald voor een snorkeltrip en wandeling door het nationale park. Maar die enorme wind van de dag ervoor was hier zelfs een tropische storm en heeft ervoor gezorgd dat het park onbegaanbaar is. En aangezien het af en aan regent is snorkelen ook niet echt een optie. Even schakelen en we bouwen een nieuwe dagtour in elkaar. Eerst bezoeken we het luiaard-opvangcentrum, een tour van 2 uur waarbij je eerst een uur met een kano door de jungle vaart op zoek naar luiaarden en andere dieren. Daarna krijg je alle info over de luiaard en kun je ze van dichtbij bekijk. Nogal veel luiaards komen in de opvang, omdat ze denken dat ze zich veilig via  elektriciteitsdraden kunnen verplaatsen en dan krijgen ze een enorme schok. Of ze zijn aangereden, of op prikkeldraad gevallen of door honden aangevallen.

We krijgen weer een echte Costaricaanse lunch, rijst met bonen en kip. Daarna vervolgen we onze weg naar een Cacaohuis. Hier leren ze ons over het jagen van vroeger, wat voor planten en bomen er allemaal te gebruiken zijn en hoe je Cacao maakt, dat laatste mogen we ook echt zelf doen. Van de bonen tot de pasta en uiteindelijk chocomelk.

De tweede volle dag hier aan de kust, brengen we door met een bezoek aan de Treehouse Lodge waar een Iguana Conservation (opvang voor leguanen) is. Door de regen een stuk minder leuk helaas en we lunchen in Porto Viejo, een leuke kleine badplaats met vooral veel souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Er hangt hier echt een Caribbean vibe. De middag lekker hangen bij het zwembad.