Canggu

Twee nachten slapen we in het Kirana Hotel in Canggu. De jetlag zit er goed in en plus dat we in het vliegtuig niet hebben geslapen, dus om 9.30 uur maakt de schoonmaak ons wakker. Snel kleren aan anders missen we het ontbijt. Na het ontbijt wandelen we even het stadje in om geld te halen, want op de luchthaven was het te druk bij de pinapparaten. En we kopen bij de supermarkt een simkaartje. Op deze manier hebben we voor €7,50 overal 4G en kunnen goedkoop bellen.

Tijd om te zwemmen, iets waar beide jongens al zolang naar hebben uitgekeken. Om 13.00 uur worden we verwacht in de spa, want we hebben een gratis voetmassage gekregen. Daarna nemen we een taxi naar de Pura Tanah Lot, een prachtige tempel waar de zonsondergang erg mooi schijnt te zijn, maar ook mega druk. Het meest rustig is midden op de dag. Via google vind ik een app waarmee je heel handig een taxi kunt bestellen voor een vast bedrag per rit. Grab heet de app. De taxichauffeur haalt ons op en brengt ons naar de tempel. Hij geeft aan dat het niet te doen is om vanaf hier een taxi terug te nemen en biedt aan om te wachten. En daar hoef ik niet eens extra voor te betalen. Zo gezegd zo gedaan, we willen toch alleen maar even kijken en wat foto’s maken. Al die souvenirkraampjes doen ons niets. Met een half uurtje zijn we dan ook weer terug bij de taxi. En net op tijd want het begint me toch te hozen. We zagen de bui al aankomen.

De jongens duiken weer even het zwembad in. Ze wilden heel graag in de regen zwemmen en hebben dan ook een uurtje veel plezier met die dikke druppels.

Om 17.30 uur gaan we richting het strand. Het strand Batu Balong Beach is de plek waar je heel goed kunt surfen en dat is te zien. Op het strand vind je een heleboel tentjes waar je een board kunt huren. En in het water dobberen dan ook wel 100 surfers die van de zonsondergang genieten. Echt een plek om te zijn op Bali als je van surfen houdt. De golven zijn hier hoog en lekker wild.

We lopen nog wat door de straatjes en vinden via Tripadvisor een hamburgertentje. Aangezien de jongens niet de makkelijkste zijn, beginnen we maar met iets westers. BB52 een hamburgertent is een echte aanrader voor de vleesliefhebber, maar er staan ook een aantal heerlijke vegaburgers op.