Catez Terme

Catez Terme

De laatste dagen brengen we door op camping Catez Terme. Gewoon even helemaal niets doen, zwemmen, hangen, filmpje kijken en boek lezen. En de jongens vermaken zich prima in het zwembad met de vele glijbanen. De camping en de stacaravans zijn heel mooi, maar het zwembad en de omliggende faciliteiten hebben wel een opknapbeurt nodig. Echt zonde. Wij vinden het enorm druk bij het zwembad, maar na een praatje met de reisleiding en een rondje op de camping komen we erachter dat het nog rustig is, voor deze (zomer)tijd van het jaar. Dit is ook de enige plek waar ik mijn bedenkingen over de 1.5 meter afstand rond Corona. Dat is in het zwembad gewoon niet te doen, de rijen van de glijbaan zijn lang en gewoon hutje-mutje.

Omdat we zondag vroeg vliegen, rijden we zaterdag (vandaag) al terug richting de luchthaven. We hebben alle tijd, want om 10 uur moeten we onze stacaravan verlaten en vanaf 14 uur kunnen we pas inchecken in ons appartement, op 2 km van de luchthaven. We besluiten dan ook niet die saaie snelweg terug te nemen, maar volledig de Sava rivier te volgen tot in Ljubljana. En dat stelt ons niet teleur. De plek waar de camping is, is namelijk redelijk saai en vlak. Maar zodra we een stukje weg zijn en langs de rivier rijden, lijkt het een beetje op het Moezelgebied in Duitsland.

We hebben een week geleden Skofja Loka overgeslagen, omdat we geen zin meer hadden en besluiten nu een stukje door te rijden en dit middeleeuwse stadje nog even te bezoeken. Echt de moeite waard. Een oud sfeervol stadje om door heen te slenteren. Ook erg fotogeniek. We besluiten hier nog even te lunchen voor we naar het appartement gaan en alles gereed gaan maken voor de terugvlucht morgen.