Chalkidiki

Reisprogramma 15 daagse wandel & adventure reis Chalkidiki Griekenland

 

Ga mee op avontuur in het vrijwel onontdekte stukje natuur van Griekenland Chalkidiki.

Tijdens deze reis ga je actief op stap om het schiereiland Chalkidiki te leren kennen. De 4 wandelingen brengen je op ongekend mooie plekken. Langs kliffen, watervallen en mooie vergezichten zullen aan je voorbij trekken. Aan cultuur kom je ook zeker niets te kort, door een tocht langs het bekende klooster van het Athos schiereiland, de historie van Aristoteles. Maar ook de onderwaterwereld ontbreekt tijdens deze reis niet.

Chalkidiki is een van de mooiste en minst ontdekte plekken van Noord-Griekenland. Door de grote hoeveelheid water in de bodem zijn de bergen en de natuur er zowel zomers als ‘s winters groen. Het zuiden van Chalkidiki bestaat uit 3 langwerpige schiereilanden, Kassandra (ten westen), Sithonia (midden) en Agion Oros, ookwel bekend onder Athos, ten oosten. Het midden van Chalkidiki bestaat uit een prachtig berglandschap en verschillende fantastische uitkijk plekken.

Aan het einde van het 3de schiereiland Agion Oros, ookwel bekend als Athos, de heilige berg, vind je Ierissos, een dorpje dat nooit slaapt, niet in de zomer, maar ook niet in de winter. Veel plekken in Griekenland sluiten de deuren na half oktober, dat is hier niet het geval. Een andere fijne bijkomstigheid is dat deze plek niet wordt overspoelt door toeristen.

2 dorpen verder vind je een het dorp Olympiada, de geboorteplaats van Aristoteles, een mooie plek voor een of meerdere historische wandelingen. Daarnaast bevinden zich hier de meeste prachtige zandstranden, met blauwe zee, om even tot rust te komen tussen alle wandel (actieve) dagen in.

 

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Thessaloniki, waar een taxibus de groep staat op te wachten voor het vertrek naar Olympiada/Ierissos. De rit duurt 1.5 uur. De rest van de middag mag je zelf invullen. Ga bijvoorbeeld het dorp verkennen of lekker in een van de restaurantjes een drankje te doen. Het diner is in het hotel vanavond.

Inbegrepen: diner.

Dag 2 – De eerste wandeltocht

Na een goed ontbijt start de eerste van de vier wandelingen van je vakantie. Alle wandeltochten duren gemiddeld 5 a 6 uur. Halverwege de wandeling verzorgen we een picknick lunch.
Nb. de wandelingen zullen per groep verschillen, we passen dit aan aan de wensen en conditie van de groep. Dit zal op de aankomst dag onder het genot van een drankje voor het diner besproken worden. Na de wandeling heb je tijd om lekker te relaxen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Inbegrepen: ontbijt en lunch.

Dag 3 – Off-road Chalkidiki

Vandaag wordt je opgehaald bij je accommodatie en ga je off-road paden van Chalkidiki ontdekken. Greek Adventure tours neemt je mee op een van hun 3 verschillende routes over het schier eiland. De wandeltocht is exclusief lunch, wel wordt er onderweg gestopt bij een écht traditioneel Grieks restaurant. Vooraf reserveren bij dit traditionele restaurant is mogelijk tegen een toeslag van ±€30,- p.p. de kosten voor de lunch komen hier nog bij. Er zijn ook andere restaurants waar je op eigen gelegenheid kunt gaan lunchen.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 4 – Boottrip op een omgebouwde vissersboot

Deze ochtend kun je op je gemak ontbijten, want vandaag is de dag wat relaxter.

Want het is een pauze dag vandaag, we stappen aan boord van de omgebouwde vissersboot van Mahmoud ; onze Egyptische vriend die al meer dan 20 jaar in Griekenland woont en we varen langs de kust op zoek naar een mooi strandje. Zin om een lijntje uit te gooien en je eigen vis te vangen, of lekker te snorkelen (snorkels zelf meenemen) dat kan allemaal. Het is een dagje niets moet alles mag. Ook vandaag zorgen we weer voor een heerlijk lunch van vis, salade en brood.

Na de boottrip tijd om aan wal verder te relaxen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Inbegrepen: ontbijt en lunch.

Dag 5 – Wandeling 2 met een picknick

Na het ontbijt gaan de wandelschoenen weer aan, na een dagje relax is het tijd om er weer op uit te trekken en de mooie natuur in te gaan. Halverwege de wandeling verzorgen we een picknick lunch. Na de wandeling tijd om lekker relaxen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Inbegrepen: ontbijt en lunch.

Dag 6 – Ourandoupoli

Tijd voor een stukje cultuur. In Ourandoupoli gaan we aan boord van een boot en varen we langs het schiereiland Athos. Dit schiereiland is alleen begaanbaar voor mannelijke monniken. Tijdens de tocht wordt je hier meer over verteld.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 7 – Mountainbiken in Ierissos

Een dagje op de mountainbike de bergen in. We maken een rit van ongeveer 30 km. Onderweg zijn diverse stops, zwemkleding meenemen. Op het einde van de tour in Ierissos krijg je een rondleiding in de lokale bierbrouwerij. Een drankje is op eigen kosten. Na de mountainbike tocht tijd om lekker relaxen. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Alvast van de mountainbike tour proeven, bekijk hier de vlog.

Inbegrepen: ontbijt en lunch.

Dag 8 – even lekker niks!

Ontbijt wanneer je zin hebt, want het is een heerlijke relax dag. Je kunt zelf bepalen wat je gaat doen.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 9 – Wandeling 3 met picknick

Na een goed ontbijt gaan de wandelschoenen weer aan voor wandeling 3 van deze reis. Ook vandaag wordt er weer gezorgd voor een picknick lunch onderweg. Na de wandeling tijd om lekker relaxen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Inbegrepen: ontbijt en lunch.

Dag 10 – Kajaktour op het helderblauwe water

We gaan weer een dagje het water op met de kajaktour. Zorg voor voldoende zonnebrand en een hoed, om een zonnesteek te voorkomen. Een handdoek, slippers of waterschoenen en zorg ervoor dat je camera een waterdichte hoes heeft. We leggen aan op een mooie strand voor een picknick lunch. Na de kajaktocht tijd om lekker relaxen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Inbegrepen: ontbijt en lunch.

Dag 11 & 12 – lekker relaxen

De komende twee dagen zijn om lekker te relaxen. Geniet op het strand. Wil je toch iets actiever doen, dan kunnen we je daarbij helpen.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 13 – Snorkeltour

We gaan aan boord van een boot voor een halve dag op en onderwater. Onder begeleiding van een professioneel duikschool. Neem zelf je strandlaken, zonnebrand, slippers, hoed/pet of waterschoenen mee. Inbegrepen is de snorkeltour met snorkelmateriaal, wil je duiken dan is dat mogelijk tegen een kleine toeslag van ±€20,- per persoon.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 14 – Wandeling 4 met picknick

We ontbijten weer voor we vandaag onze laatste wandeling van deze reis beginnen. Geniet nog eenmaal van een picknick lunch in de mooie natuur van Chalkidiki. Halverwege de wandeling verzorgen we een picknick lunch. Na de wandeling tijd om lekker relaxen, we sluiten deze mooie reis af met een Griekse avond in ons hotel, met een heerlijk diner en Griekse muziek en dans.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner.

Dag 15 – vertrek

Tegen het einde van de ochtend zal de taxibus jullie weer naar de luchthaven brengen voor de vlucht naar Amsterdam. En hiermee is een einde gekomen aan een mooie actieve vakantie.

 

 

Overnachten:
Tijdens deze reis overnachten we in Ierissos in hotel Papanikolaou. Hotel Papanikolaou ligt op 500 m van het strand van Ierissos en biedt een tuin en accommodatie met airconditioning, een balkon en gratis WiFi. Elke accommodatie is voorzien van een terras met uitzicht op zee, een flatscreen-tv, een goed uitgeruste kitchenette en een eigen badkamer met een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger. U vindt er ook een koelkast, een kookplaat en een waterkoker.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Thessaloniki.

 

Vertrekdatum
in overleg

Prijs: €1372,- p.p.
op basis van 2 persoonskamer (1 persoonskamerprijs op aanvraag)
min/max. deelnemers 8

Wordt het min. aantal deelnemers niet gehaald, zal de reis 60 dagen op voorhand worden geannuleerd of in overleg tegen een toeslag toch doorgang vinden.

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Lunch en diners volgens programma
 • 4x wandelingen, 1x kajaktour, 1x mountainbike tour, 1x snorkeltrip, 1x boottocht Athos & 1x vistour.
 • Transfers van en naar de luchthaven, welke aansluiten op de Transavia ochtendvlucht vanuit Amsterdam en de middag vlucht terug naar Amsterdam.
 • Transfers naar de excursies en wandelingen
 • Griekse avond

 

Exclusief:

 • Vliegreis naar Thessaloniki
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • reserveringskosten € 45.00 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2.50 per boeking
 • deelname GGTO €7,50 per persoon
 • verzekeringen
 • visa en inentingen, waar nodig

 

Wat je moet weten over deze vakantie:

 • Tijdens de reis dien je zelf voor voldoende water te zorgen. Goede schoenen zijn een must. Strandlaken voor de boot en eventueel snorkel en waterschoenen. Er zijn zand stranden, maar ook stranden met kiezels, bij de stranden waar stenen liggen zijn ook vaak zee-egels te vinden, kijk hier goed voor uit.
 • Mocht je speciale dieet wensen hebben, dan horen wij dit graag vooraf, zodat we hier rekening mee kunnen houden.
 • In verband met de weersomstandigheden kan het zijn dat het programma wordt aangepast of er delen moeten worden geannuleerd, het is ten alle tijden aan de gidsen om te bepalen of het verantwoord is om de excursie uit te voeren.
 • Hou er rekening mee dat alle wandelingen en uitstapjes op eigen verantwoordelijkheid zijn. Wandelingen gaan soms langs ruige stukken land, en hierbij dien je je eigen veiligheid in acht nemen. Wij zijn niet aansprakelijk voor welke schade dan ook. (verwonding, diefstal, ongeval) en wij gaan er vanuit dat je zelf goed verzekerd bent.
 • De organisatie gaat er vanuit dat iedere deelnemer een reisverzekering met schade, bagagevergoeding en annuleringsverzekering zelf heeft afgesloten.
 • Voor deze reis gelden de reisvoorwaarden zoals vermeldt op de website van De Reisverrijker.

 

 

 

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.