Chefchaouen

De mooie blauwe stad. Dit is echt de favoriet van deze reis. Je blijft maar foto’s maken, want na iedere bocht is het toch net weer iets mooier. Allemaal schattige deuren, doorkijkjes en blauwe huizen.

Na die lange dag van gisteren slapen we even lekker uit. Na een wat minder lekker ontbijt gaan we op pad. Eerst richting de watermolen en de wasplaats van de vrouwen. De plek is er wel, maar we hebben het idee dat deze niet meer in gebruik is. De verkopers van de stalletjes worden ook wakker en beginnen met opbouwen. We besluiten om hierboven eerst naar de Spaanse moskee te lopen. Zo heb je een mooi uitzicht op de stad. Hier blijven we even hangen, wat een heerlijk plekje. We nemen dezelfde weg terug en duiken dan gelijk weer de gezellige straatjes in. Hier slingeren we de hele middag doorheen. Af en toe een dakterras om van het uitzicht te genieten.

Wanneer de kasbah in willen, stuiten we op een vriendelijke meneer die de meest mooie stenen en fossielen verkoopt. Hij nodigt ons uit voor thee in zijn kleine hutje. Als het gebed aanbreekt passen wij 10 minuten op zijn winkel. Heel bijzonder het vertrouwen dat hij in ons heeft met al zijn kostbaarheden. Na de thee gaan we weer verder, maar helaas is de kasbah inmiddels gesloten.

We besluiten op een dakterras met een drankje van de zonsondergang te genieten en plannen vast een beetje onze route voor morgen.