China

Beijing tot Shanghai in een notendop
Voor een uitgebreid reisverslag: China rondreis

maandag 13 november 2006
Op maandagochtend vertrekken we met Austrian Airlines via Wenen naar Beijing. Wat een geweldig mooie stad is dit toch. Ondanks de grote en drukte kan je toch nog het echte China gevoel beleven.

Beijing:
Een tochtje per riksja en een lunch bij de Chinezen zelf is dan ook een belevenis. Vanaf Beijing kan je de Chinese muur bezoeken, deze trip wordt vaak gecombineerd met de heilige weg en de Changling Tombe. Beide zeker een bezoekje waard. De muur is het mooist te bezoeken bij Murianyu. Trek je hier niet te veel aan van de verkopers die aan je staan te trekken. De tempel van de Hemel kan je makkelijk in een paar uurtjes bekijken, maar voor de verboden stad heb je eigenlijk wel een hele dag nodig.

Xian:
Een hele grote stad, dit had ik niet verwacht. Uitgangspunt voor een bezoek aan het terracotta leger. Een rit van ongeveer 1,5 uur vanaf Xian. Als je wat extra tijd hebt moet je zeker naar de markt gaan en een rondje lopen langs de Bell Tower. Het Bell Tower hotel is overigens een aanrader, voor wie midden in de stad in een zeer goed middenklasse hotel wil slapen. Ook zeer aan te raden is een bezoek aan een avondvoorstelling in het Xian. Maak ´s morgens een wandeling over de muur van Xian en geniet van de Chinesen die onder de muur hun ochtend gymnastiek doen.

Guillin:
Wederom een massaal grote stad, maar wanneer je eenmaal bent ingestapt op de dagcruise voor het karstgebergte gaat er een wereld van natuurschoon voor je open. Jammer alleen dat het zo toeristisch is. Er gaan ongeveer 10 boten achter elkaar aan. Maar dat moet je zeker niet tegenhouden, want je krijgt er een mooie ervaring voor terug. Aan het einde van de rit kom je in Yangshou, een heel leuk echt chinees dorp met allemaal stalletjes en souvenieswinkels. Hier kan je zeker je slag slaan om een goede deal te sluiten met een van de koopmannen. Je kan echt heel ver gaan met het afdingen hier. Probeer hier een extra nacht te blijven. Dit konden wij helaas niet doen, maar had ik graag gedaan.

Hangzhou:
Wederom een grote stad, maar ook hier kan je zeker het westelijk meer, de Linyin Tempel en de theeplantage niet missen. Omdat onze vlucht naar Hangzhou een dag vertraging had zijn we overal maar heel kort geweest. Neem hier rustig de tijd, een dag of twee is zeker aan te raden.

Om naar Shanghai te gaan neem een keer de trein in plaats van het vliegtuig. Het is een rit van ongeveer 3 uur en je zit met de Chinees zelf in de trein. Een leuke ervaring.

Shanghai:
De metropol van China. Breng een bezoekje aan de Mandarijntuin en bazaar, de bund en de Jaden Boedha. Verder kun je hier natuulijk vol op winkelen. Ga ´s avonds eens de skyline bekijken. Wat een overweldigende verlichting. Dit blijft overigens niet de hele nacht aan, hou hier rekening mee.