Costa Rica – San José

Je kent dat wel zo’n bestemming die al tijden op je bucketlist staat. Deze zomervakantie kan ik er weer eentje afvinken.

Afgelopen zondag stonden wij net als half Nederland op Schiphol. Met Air France vliegen we via Parijs naar San José. Een hele relaxte vlucht met prima beenruimte. Vanaf Parijs kun je voor de kinderen een special fun menu kopen (vooraf via de website bestellen) en dat is een succes. Ze genieten van hun hamburger, chips, donut en yogidrink. Als toetje een zakje snoepjes.

Aangekomen op de luchthaven van San José staat onze taxi al te wachten en rijden we in 20 minuten naar ons stadshotel. We zijn zo moe dat we snel naar bed gaan, ondanks dat het hier pas 19.30 uur is. We moeten om 6 uur weer paraat staan.

Maandag gaan we de omgeving van de stad bekijken. Om 6.10 uur komt ons tourbusje aanrijden en gaan we met een aantal andere toeristen een volle dag op pad. Onze eerste stop vandaag is de Doka Coffee Plantage. De beste van Costa Rica. We krijgen hier een heerlijk ontbijt en een rondleiding.

Daarna terug in de bus om de Paos Vulkaan op te rijden. Regenjas aan, want in deze tijd van het jaar is het regenseizoen, en er hangen veel wolken rond de top. Door de uitbarsting van twee jaar geleden mag je alleen nog maar met een gids (vooraf gereserveerd) op een vast tijdstip naar boven. We krijgen allemaal een mooie rode bouwhelm op, die we absoluut niet af mogen zetten. Een kleine 500 meter te voet naar boven, waar blijkt dat de vulkaan compleet in de wolken zit. Slechts 20 minuten om te kijken en dan moet je weer naar beneden. Helaas zijn de wolken te dik, dus zien we helemaal niets van de nog steeds actieve krater.

Dan gaan we door naar onze laatste stop van de dag: de La Paz watervallen en een dierenopvangcentrum. Een soort kleine dierentuin. Heel mooi aangelegd met een vlindertuin, slangen, vogels en wilde katten. Hier krijgen we ook een buffetlunch en beklimmen we de 700 treden naar de vijf watervallen. Die laatste was bij iedereen de favoriet van de dag. Om 17.00 uur zijn we terug bij het hotel en gaan we nog even de stad bekijken. Een drukke, redelijk chaotische stad. Een restaurant vinden is nogal een dingetje. Het enige wat er is zijn alle bekende fastfood ketens. Maar gelukkig zit er naast ons hotel wel een restaurant met heerlijke visgerechten.

Een mooie dag.