Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Culinair Riga

 

Ga mee op culinaire ontdekking van het prachtige Riga. Tijdens de reis eten we in Riga’s beste restaurants en bezoeken we diverse culturele bezienswaardigheden. Geniet van de charmes van deze mooie, oude stad.
Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Woensdag 30 mei

13:35 uur: Aankomst op de luchthaven van Riga: zodra iedereen z’n koffer heeft, gaan we met oude Sovjetauto’s via een stadstour naar ons hotel SemaraH Hotel Metropole voor de check-in. Even lekker relaxen na de reis en misschien de benen strekken in de omgeving van het hotel.

17:00-18:00 uur: We lopen naar het Radisson Blu Hotel Latvija, krijgen hier een welkomstdrankje in de Skyline Bar en genieten van het prachtige uitzicht over de stad Riga.

20:00 uur: Voor een overheerlijk driegangen diner gaan we vervolgens naar Hotel Gutenbergs
http://www.restaurant-gutenbergs.lv/index.php/

Dag 2: Donderdag 31 mei

08.00 – 09.00 uur: Ontbijt in het hotel.

09:00-11:00 uur: Begeleide wandeling over Riga Central Market
De Centrale Markt van Riga behoort tot de grootste levensmiddelenmarkten van Europa. Het complex bestaat uit vijf grote hallen waarvan vier paviljoens verbonden zijn door een middenpad. Het vijfde en grootste paviljoen (5000 m²) staat haaks op de andere vier. Het totale vloeroppervlak bedraagt 57.000 m². De vijf paviljoens hebben ieder een specialisatie: vis, groente, broodproducten en vlees. Rond de markthallen is ook een openluchtmarkt, waar fruit, groente, kleding en curiosa zijn te vinden.

11:00-14:00 uur: Kookworkshop incl. zelfgemaakte Letse lunch.

14:00-17:00 uur: Bezoek van de oude stad Riga met gids.
Riga werd gesticht in 1201 en is een voormalige Hanzestad. Het historische centrum van Riga staat op de Unesco Werelderfgoedlijst, vanwege de houten architectuur uit de 19e eeuw en de Jugendstil uit de late 19e en vroege 20 eeuw. Het centrum staat bekend om z’n oude pandjes, vele kleuren, verschillende kerktorens, straatjes met boogjes en autovrije steegjes.

17.00 – 20.00 uur: Vrije tijd

20:00 diner: We wandelen naar restaurant Biblioteka No 1 om te genieten van een driegangen diner.
http://www.restoransbiblioteka.lv/en

Dag 3: vrijdag 1 juni

08:00-09:00 uur: Ontbijt in het hotel.

09:00-12:00 uur: Excursie onder begeleiding naar het oudste chocolademuseum Laima voor een workshop.
De oorsprong van de Laima chocolade gaat terug tot 1870, toen de Duitse zakenman Teodors Rigerts zijn bedrijf oprichtte en de mensen van Riga en Letland fan maakte van zijn lekkernijen. Zijn kennis is een goed bewaard geheim gebleven en wordt doorgegeven van de ene generatie van chocolademakers naar de volgende.

12:00-14:00 uur: Lunch bij restaurant “3 Pavari” voor een driegangen lunch.
http://www.3pavari.lv/lv/

14:30-15:30 uur: Riga Canal Boat Tour
We gaan genieten van een tour met houten boten door de gracht van Riga rondom de oude stad. Dit is een hele mooie manier om prachtige foto’s te maken van parken, bruggen en historische gebouwen vanuit een heel ander gezichtspunt.

16:00-19:00 uur: Vrije tijd

19:30 uur: Wandeling naar restaurant en om 20:00 uur diner in “Vincents”
http://www.restorans.lv/lv/

23:00 uur: Op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Dag 4: zaterdag 2 juni

08:00-09:00 uur: Ontbijt in het hotel en check-out.

09:00-10:00 uur: Transfer naar bakkerij “Laci” (“Bears”)

10:00-12:00 uur: Rondleiding in de Bakkerij en zelf brood maken.
Dingen gebeuren hier een beetje anders. Alsof de tijd een beetje stil heeft gestaan bakken ze nog steeds zoals ze al eeuwen gewend zijn. Warme bakker “Laci” werkt sinds 1993 en de trots van de onderneming is een typisch Lets zuurdesembrood. Het brood wordt gebakken van roggemeel van verschillende malingsgraden, waarbij het proces van het zuren plaatsvindt in houten tonnen.

12:00-13:00 uur: Transfer naar Jurmala

13:00 uur: Lunch in restaurant “Laivas”
https://www.laivas-restaurant.lv/

14:30 uur: Transfer naar ons hotel in Jurmela, check-in bij Hotel Villa Joma of Jurmela Spa.

15:00-20:00 uur: Vrije tijd om bijvoorbeeld door het gezellige stadje te wandelen of naar het strand te gaan.

20:00 uur: Driegangen diner in het restaurant van Hotel Villa Joma

Dag 5: zondag 3 juni

09:00-10:00 uur: Ontbijt in het hotel en check out.

10:00-12:00 uur: Stadstour in Jurmala met wandeling over het strand en beklimming van de Arhis Tower.
Jurmala is een stad tussen de Golf van Riga en de Lielupe Rivier, die zich uitstrekt langs 33 km kustlijn. Het opvallendst aan de stad is de houten architectuur, de cottage-achtige gebouwen en de vele pijnbomen langs het strand. De vele gekleurde houten gebouwen met veranda’s en houtsnijwerk sieren de straten.

12:00 uur: Lunch in restaurant “Bar & Grill 36 Line”

13:30 uur: Transfer terug naar de luchthaven

16:25 uur: Vertrek naar Amsterdam

Min. aantal deelnemers: 14
Max. aantal deelnemers: 20

Prijs: €1521,- p.p.
Op basis van 2 persoonskamer
Toeslag 1 persoonskamer €210,-
Incl. vlucht, transfers, Nederlandse reisleiding en gids, excursies, lunch, diners volgens programma