Cyprus

Van Protaras via Larnaka naar Tochni

Met het Cypriotische verkeersbureau bezoeken wij in een paar dagen een groot deel van Grieks Cyprus. We starten onze reis in het oosten van het eiland. Vanaf het vliegveld bij Larnaka rijden we in ongeveer een uur  naar de gezellige boulevard van Protaras. Een gezellige, langgerekte straat met restaurantjes en winkeltjes die tot laat in de avond open zijn. Hier bevinden zich ook mooie hotels en appartementen, waaronder ons hotel Copa Bay. De volgende ochtend verkennen wij de omgeving en vertelt onze Nederlandse gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Cyprus leent zich heel goed als fiets- en wandelbestemming en er zijn dan ook vele routes uitgestippeld. Ook brengen we een bezoek aan Agia Napa: Als je van lekker uitgaan houdt is dit ‘the place to be’, met een echt bardistrict.

Na de lunch verlaten we de oostkust en nemen we een kijkje in het drukkere Larnaka. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Agios Lasaroskerk, (vernoemd naar Lazarus, door Jezus uit de dood opgewekt, die zich daarna in Larnaka zou hebben gevestigd) en het graf van Lazarus. We overnachten in het binnenland tussen de Cyprioten zelf. Het plaatsje Tochni heeft van bestaande huisjes allemaal prachtige vakantiehuisjes gemaakt.

De rots van Aphrodite

Op dag twee vervolgen wij onze tocht naar het Troodos gebergte, nadat we in de weer opkomende badplaats Limassol een tussenstop maken. Een ontbijt krijgen we aangeboden van het prachtige Four Seasons hotel. Hierna rijden we naar een van de vele wijnboerderijen op Cyprus en nemen we deel aan een heuse wijnproeverij. We pauzeren in het sfeervolle plaatsje Omodos en rijden vervolgens door naar de kust en richting Paphos. Onderweg nemen we de tijd om foto’s te maken van de rots van Aphrodite. Volgens de legende zou Aphrodite, de godin van de schoonheid, bij deze rotsen uit de golven van de zee geboren zijn. We overnachten de komende twee nachten in het mooie complex van het Intercontinental Aphrodite Hills Resort vanwaar we ’s avonds in een half uur naar Paphos stad rijden om te genieten van een heerlijke meze.

 Middeleeuws fort, golfclinics en lavastranden

De volgende ochtend begint met een golfclinic op het resort. Daarna bekijken we de westelijke kant van het eiland Cyprus. We doen de gezellige haven van Pafos aan en bezoeken de Romeinse mozaïeken in het archeologische park en het Middeleeuwse fort Saranda Kolones. De stranden aan deze kant van het eiland zijn smaller en het zand is lavazand, anders dan de witte stranden in het oosten. Na de lunch vervolgen we onze excursie naar de in opkomst zijnde badplaatsen Polis en Latchi, hier is het nog beduidend rustiger dan in de bekende badplaatsen. Als je van duiken houdt zit je aan deze kant het beste. Natuurlijk slaan we het bad van Aphrodite niet over: wanneer je je baadt in deze bron, zou je volgens het verhaal het geheim van de eeuwige jeugd en de liefde vinden… wie wil dit nu niet!

Trouwen op Cyrpus

Aangezien Aphrodite de godin van de liefde is trouwen er veel stelletjes op Cyprus , we hebben hier meerdere keren getuige van mogen zijn! En zijn hier tal van mogelijkheden voor. De meeste 4 en 5 sterren hotels bieden ook de gelegenheid om kleine en grote bruiloften te verzorgen. Wil je hier meer over weten of heb jij altijd al gedroomd van een trouwerij in het buitenland? Ik help je daar graag verder mee.

Cyprus heeft vele gezichten, dus wil je naar deze bestemming, informeer je dan vooraf goed en zet je wensen op een rij. Dan kun je precies die reis samenstellen die jij voor ogen hebt.

Klik hier voor meer foto’s van Cyprus