Death Valley & 100 Gaint Trail

De afgelopen dagen was de wifi zo slecht dat er helaas geen updates geplaatst konden worden. Dus vandaag twee dagen, van gisteren en eergisteren.

We zijn vroeg vertrokken uit Beatty, om tegen half 9 bij de eerste stop in Death Valley te zijn. Gelukkig is het bewolkt, want het is al warm als we bij Zabriski Point uitstappen. Voor dit uitzicht loop je een klein stukje de berg op en dan heb je een prachtig kleurig uitzicht op de heuvels.

Vanaf deze stop is het 30 minuten rijden naar Badwater Basin. De verste stop die we vandaag maken.
Dit is de grote zoutvlakte in Death Valley. Je kunt hier vanaf de parkeerplaats een tocht helemaal naar het zoutmeer maken (waar meestal geen water meer in ligt, nu ook niet). Je moet wel veel water meenemen, want drinken in deze hitte is heel erg belangrijk.

We maken nog een stop bij Devil’s Golf Course, Furnace Creek Ranch, de Sand Dunes en Stovepipe Wells, voordat we naar onze overnachtingsplek in Lake Isabella rijden. De hoogste temperatuur die we die dag meten is 45 graden.

Tip: In het bezoekerscentrum in Furnace Creek komen we erachter dat de jongens in ieder park konden deelnemen aan het Junior Ranger programma. Voor kinderen echt heel erg leuk om te doen. Ze krijgen allerlei vragen en moeten  in het museum op zoek gaan naar de antwoorden. Als ze alle opdrachten hebben gedaan, krijgen ze een badge. Nu balen ze dat ze dit niet eerder wisten, want dan hadden ze in de Grand Canyon, Bryce en Zion ook badges kunnen verzamelen. Helaas kan het alleen nog in Yosemite National Park.

De route naar Yosemite National Park duurt ruim 4.5 uur omdat we via een toeristische route gaan, door de bergen en langs de 100 Gaint Trail. Dit doen we omdat Mariposa Grove, het bekende Sequoiapark, nog steeds dicht is (vanwege het opknappen van het park). Maar we kunnen  Amerika natuurlijk niet verlaten zonder dat de machtig grote Sequoiabomen te hebben gezien. Bij de 100 Gaint Trail ben ik al een keer geweest. Niet veel mensen kennen dit stukje. De route vanaf Lake Isabella naar de trail duurt 1.5 uur een is zeer de moeite waard. Wel veel bochten en klimmen, maar als je eenmaal bij dit park bent, kun je de bomen ook echt aanraken en zijn er bijna geen toeristen. Een echte aanrader dus.

Daarna is het nog drie uur naar Oakhurst waar we even goed boodschappen doen voor de komende drie nachten. We hebben namelijk in Yosemite een villa gehuurd. Een echt huis met grote keuken, twee slaapkamers, wifi, tv en een wasmachine en droger. Het is inmiddels wel tijd voor een paar wasjes, we raken redelijk door de kleding heen, aangezien we altijd heel licht reizen.

Ons huisje bevindt zich diep in het bos. Er staan maar een paar huisjes om ons heen, maar op redelijke verre afstand. Daardoor waan je je helemaal in de natuur,maar wel met alle luxe van dien. Het kost wel wat, maar is echt de moeite waard na alle hotels.