Dirk en Mathilde

Op 28 juni 2010 waren wij 25 jaar getrouwd.

Om dit te vieren zijn we met onze 2 kinderen Daphne (12) en Max (10) voor een kleine 3 weken naar Florida Amerika geweest.

In de voorbereiding zijn we uitgegaan van weinig reisdagen en verplaatsingen omdat we het belangrijk vonden om ook rust momenten in te bouwen.

Op donderdag 29 april 2010 was het zoover. ‘s Morgens  10.00 uur vlogen we met Martinair rechtstreeks naar Orlando. Na een toch wel lange vlucht aangekomen op de luchthaven. De paspoort controle duurde erg lang. Ik denk dat we zeker 21/2 uur in de rij hebben gestaan om vervolgens onze vingerafdruk te geven. De kinderen mochten in hun beste Engels vertellen wat ze in Amerika kwamen doen. Dit was niet zo moeilijk want ze kwamen voor alles wat pretpark heet.

Op de luchthaven hebben we direct onze huurauto gehaald die groter was dan dat we dachten geboekt te hebben maar voor het zelfde geld. De kinderen vonden het uitzoeken in de garage geweldig en ondanks dat we op instorten stonden konden ze nog discussiëren over de kleur die hij moest hebben.

Uiteindelijk met behulp van onze eigen Tom Tom op weg naar Animal Kingdom resort. Aangekomen 22.00 uur plaatselijke tijd lagen we na een korte verkenning van het hotel voor 23.00 uur in bed.

De volgende dag na een heerlijk rustig ontbijt in het hotel op weg naar de Universel Studios.

Voor de kinderen het eerste park die zij uiteindelijk het minst leuk vonden maar die na een lange reis groot genoeg was om in een paar uurtjes te zien. ‘s Avonds toch nog een beetje brak voor het diner naar restaurant Boma in ons hotel Animal Kingdom. We hebben hier heerlijk gegeten en voor ons was het een van de beste restaurants die we hebben bezocht. Reserveren moet echt en dat had Moniek ook voor ons al gedaan bij boeking van de reis. De 2 dagen die volgden zijn we naar het Animal Kingdom Park geweest en hebben we aan het zwembad van het hotel gelegen. De huurauto heeft deze dagen op de parkeerplaats van het hotel gestaan want we deden alles met de gratis Disney bus.

Vervolgens zijn we dag 4 met de auto een kleine 500 kilometer de kustlijn afgereden naar Naples.

Daar hebben we ons gevestigd in een prachtig beach resort waar we een suite hadden. Vanaf dit hotel zijn we de volgende dag naar de Everglades gereden waar we een airboat excursie hadden die het hotel voor ons had geboekt bij een rancher. Het was erg leuk om over het water te racen en op zoek te gaan naar krokodillen die er zat zitten maar die wij niet hebben gezien. In de avond Napels in en bij een geweldige Italiaan gegeten. Het ontbijt deden we lekker in onze suite met ons eigen gekochte boodschappen van de supermarkt. De overige tijd aan het strand gelegen en in het zwembad gezwommen. Het was een echte korte relaxte strandvakantie met beachbar en cocktails.

Dag 7 op weg terug naar Orlando waar we ons hebben gesetteld in een door Moniek geboekte villa in de wijk Kissimee. De villa was zeer ruim met 3 badkamers, 4 slaapkamers woonkamer keuken met een Amerikaanse oven en zwembad. Verder was er een spelcomputer, meerdere tv’s en dvd speler. Na de nodige wasjes en boodschappen te hebben gedaan achtereen volgens de 11 dagen daarna een bezoek gebracht aan Sea World, Aquatica, Discovery Cove, Magic Kingdom, Apcot en het Kennedy Space centrum. We waren meestal rond 9.00 uur op pad en na een park bezoek gingen we langs de supermarkt waar we boodschappen deden zodat we zelf konden koken. De kinderen sprongen dan hun privé zwembad in en konden relaxen op de bank. Een aantal avonden naar Down Town Disney geweest om lekker buiten de deur te eten en een dinershow met paarden te bezoeken. Terug kijkend was het zwemmen met Dolfijnen in Discovery Cove het hoogte punt van de reis. De hele dag was georganiseerd en all inclusive met alles er op en er aan. Ook nu waren we blij dat alle entreekaarten voor vertrek door Moniek was geboekt want anders kan je hier niet terecht.!!

Dag 17 hebben we afscheid genomen van onze villa in Kissimee Orlando en zijn naar het Hyatt Hotel gegaan waar we de laatste 3 nachten zouden verblijven voor ons vertrek naar Amsterdam. We hebben deze dagen relaxt doorgebracht bij het zwembad en de kinderen hadden toch nog de energie om een klimmuur te beklimmen die net als kano’s, waterfietsen en mountainbikes bij het hotel aanwezig waren. ‘s Avonds in het hotel lekker gegeten en ijsjes gaan eten Down Town Disney waar we vlak bij zaten.

Dag 20 de dag van vertrek de huurauto op de luchthaven ingeleverd. Dit verliep allemaal vlotjes en snel en vervolgens met 2 uur vertraging door nog wat as resten van de IJslandse vulkaan naar Amsterdam vertrokken.

Wij hebben een geweldige vakantie gehad en Moniek had alles tot in de puntjes geboekt en geregeld. Omdat we van te voren alles hadden geboekt en betaald wisten we wat we kwijt zouden zijn aan deze reis. We hebben geen achteraf verassingen gehad bij thuis komst toen de creditkaart afrekening kwam.

Wel staat voor ons vast dat we zeker een keer terug gaan maar we gaan niet wachten tot we 50 jaar getrouwd zijn.!!